Бизнесът от областта на селското стопанство и хранителната индустрия ще изненада пазарите с нови предложения


Бизнесът от областта на селското стопанство, винената и хранителната индустрия ще изненада пазарите с нови предложения. Те ще бъдат показани на изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, които ще се проведат от 20 до 24 февруари  в Международен панаир Пловдив.
„Фудтех 2019“ се допълва с по-широк технологичен сектор, който ще заеме цяла пaлата. Други две палати вече са ангажирани за „Агра“, а още една – за машини за винопроизводство, които се представят в рамките на Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“. Това е знак, че трите прояви ще бъдат по-големи в сравнение с предишните издания, а  акцентите ще са върху технологичните и техническите иновации.  Очаква се до старта  ръстът на площите да достигне 23% спрямо 2018 година.     
Международната селскостопанска изложба отново ще събере производители и търговци на машини, инструменти, материали, препарати и услуги за земеделието и животновъдството, сортове растения и породи животни. Желанието на фирмите  да участват се обяснява както с престижа на деловия форум, така и с отличните перспективи пред отрасъла. Той отбеляза ръст от 8.9%, а търговията с аграрни стоки формира положително салдо в размер на над 1 млрд. евро.
Поради засиленото търсене на оборудване за хранително-вкусовата промишленост стартира новата инициатива в Международната изложба за  храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“. Разширява се технологичният сектор, като в самостоятелна палата  ще бъде демонстрирана широка гама от техника за преработка на суровини, за производство на храни, за сортиране, пакетиране и етикетиране.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш, заяви министърът...

Пазари, борси, цени

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на Европейския...

Хранителна индустрия

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

8 души са заболели от трихинелоза в Бургас след консумация на луканки. Деликатесът бил...

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия