Добри практики за листното торене

Успехът на листното хранене  е зависим от много фактори, някои от които  се контролират от  фермера и могат съзнателно да се използват, а други не. Те могат  да бъдат разпределени   в три  основни групи: специфика на растенията; условия на външната среда и състав и свойства  на торовите разтвори.
Растителни характеристики
Тук се отнасят спецификата на растителните видове и сортове; особености на листната система  и посева.
Растителни видове. Ефективното усвояване на листните торове   е зависимо от ботаничния вид на културите и в известна степен  от сортови различия в тях.  Общо взето, двусемеделните  видове (широколистните усвояват по-добре  хранителните елементи с листата в сравнение с едносемеделните житни култури). Дебелият восъчен слой на някои видове затруднява листното хранене. Високодобивните сортове обикновено са по-отзивчиви на листно торене

Агрополитиката

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш, заяви министърът...

Пазари, борси, цени

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на Европейския...

Хранителна индустрия

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

8 души са заболели от трихинелоза в Бургас след консумация на луканки. Деликатесът бил...

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия