Водещото световно изложение за селскостопанска техника AGRITECHNICA 2017 ще се проведе на 12 и 13 ноември в Хановер

На 12-ти и 13-ти ноември 2017 г.  ще се проведе водещото световно изложение за селскостопанска техника AGRITECHNICA  в Хановер
Форумът се организира през две години от Германското земеделско дружество DLG.Програмата на изложението Агритехника 2017 ще бъде представена с ясна структура в модерни, едноетажни изложбени зали на най-голямата изложбена площ в света. Върху близо 42 хектара изложбена площ се представят секторите:
•    Техника за обработка на почва, сеитба, торене и видове напояване
•    Растителна защита и грижа за растенията
•    Машини за прибиране на фураж, зърнени храни, кореноплодни растения, царевица
•    Обработка на реколтата
•    Трактори, транспортни средства, подемна техника
•    Растения за нуждите на производството на био горива
•    Горска техника, комунална техника, грижа за околната среда
•    Био земедение
•    Машини за плодове, вино и специални култури
•    Суровини  биотехнология, семена, торове, пестициди, горива и смазочни материали
•    Електроника, аграрен софтуер, прецизно земеделие
•    Услуги за употребявана техника и търговия
•    Мениджмънт, информация, наука и изследвания
Чрез своята специализирана техническа програма с различни международни събития, като конференции, семинари и форуми, Agritechnica се e превърнала в най-важният форум за бъдещето на селскостопанския отрасъл. Тук се обсъждат всички технически иновации както и въпроси свързани със земеделието и аграрната техника.
Системи и компоненти играят решаваща роля за иновациите в селскостопанската техника и определят термини като надеждност, ефективност, опазване на околната среда и безопасност. Разликата между системи, модули, компоненти и доставчици отразява реалният производствен процес, който за първи път ще намери приложение в концепцията на Агритехника за разделяне на специфичните групи изложители.
В новите изложбени зони „Systems & Components“ ще бъде представена пълната продуктова гама в областите на автомобилното шаси, кабини, превозни средства, електроника, мотори, хидравлика, спирачки, кормило, както и всички принадлежащи части и компоненти в селскостопанският машинен сектор. Секторът се допълва от изложители в областта на икономическото развитие, клъстерните инициативи, научните изследвания, както и специализираните издателства.
През последните години се отбелязва значителен прогрес при земеделската техника. Тракторите, машините и съоръженията не стават просто по-големи, по-бързи и по-широки. Земеделската техника е в период на значителен растеж в сферата на сензорната технология, управление на машини и управлението на данни. Резултатът е, че техническите сътрудници във външната търговия могат да реагират винаги точно, по-прецизно и чувствително към променящите се условия в модерното земеделие.
Напредъкът се дължи на все по-интелигентните машини. Често тези комбинации и допълнения, наречени ъпдейти, са достатъчни за да бъде системата по-ефикасна. Докато тези постижения набират скорост голямото предизвикателство за земеделците е да запазят цялостен поглед върху нещата. Целта е с модерни средства да се осигури устойчивост на реколтите и да се подобри ефективността на растениевъдството, като в същото време се обърне специално внимание на опазването на околната среда и щадящото ползване на ресурсите.
На изложението през 2015 година са участвали 2892 изложители от 47 държави, сред тях всички световни лидери на пазара. 1622 е броят на чуждестранните изложители. Изложението се проведе в 24 зали на обща площ 424.000 кв. Над 190 форуми и конференции помогнаха за добрият информационен обмен. Изложението привлече близо 470 000 посетители от 89 страни, над 100 000 бяха гостите от чужбина. 97% от посетителите са оценили изложението като много добро.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Хранителна индустрия

ЕК  ще обозначава дали продуктите са невегетариански, вегетариански или вегански

ЕК ще обозначава дали продуктите са невегетариански, вегетариански или вегански

ЕК  ще предложи задължителни изображения върху етикетите на всички хранителни продукти, с които да...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия