Организацията по прехрана и земеделие на ООН препоръчва всички месни продукти да бъдат опаковани

Организацията по прехрана и земеделие на ООН препоръчва всички месни продукти да бъдат опаковани по време на преработката и съхранението, за да се предотврати предаването на паразити и бактерии, включително Е. coli и салмонелоза.
Това стана след огромен скандал в САЩ, където свинско месо е доствяно неопаковано в мръсни колички. Публикувани бяха снимки с коментар, изразяващ шок и отвращение по отношение на санитарното ниво на месото,  доставяно от азиатска верига от супермаркети, базирана в Калифорния. Федералният закон в Съединените щати не изисква магазини да подпечатват дати за "продавано от" или "годно до" на свинско месо, но повечето магазини го правят така или иначе, според Министерството на земеделието на САЩ.
Доставчикът Farm's Meat  отрича това да е начинът, по който се доставя месото му. От компанията също разследват инцидента, като посочват, че месото, коeто доставят, напуска техните съоръжения само опаковано. Съгласно указанията на щатските здравни власти, прясно свинско месо може да бъде съхранявано охладено от три до пет дни, а пресен свински черен дроб – самоедин или два дни.

Агрополитиката

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж....

Пазари, борси, цени

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански...

Хранителна индустрия

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ е издал актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен. Констатирани са...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия