Международна научна конференция „Животновъдството – традиции, биоразнообразие и споделен опит“ се проведе в Сливен

Международна научна конференция „Животновъдството – традиции, биоразнообразие и споделен опит“ се проведе в Сливен.
Развитието на животновъдството е неотменима част от темите, които се обсъждат по време на българското председателство. Продължава да се следи отблизо  положението на селскостопанските пазари, особено в чувствителните сектори, като мляко и млечни продукти, говеждо и телешко месо, свинско и пилешко месо, плодове и зеленчуци, заяви  зам.-министърът на земеделието и храните Цветан  Димитров.
Няма как да се организира конкурентноспособно животновъдно производство, без прилагане на иновативни технологии, без провеждане на целенасочена развъдна дейност, без опазване здравето и околната среда, и обвързването на  европейските политики с политиките на заобикалящите ни страни.Основен фактори за устойчивото развитие на животновъдството е ефективното здравеопазване на животните. Във ветеринарната област Българското председателство се съсредоточава върху устойчивото управление на този сектор.
Генералният секретар на европейската федерация по животновъдни науки Андреа Росати присъства на конференцията. Той заяви, че България се е завърнала в организацията, където членуват страни от Европа, Северна Африка и Близкия изток, а основната  цел е подобряване на знанието и резултатите от научните изследвания в животновъдството.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Фестивал на кестена бе открит на 13 октомври в Петрич. На изложението в шатри...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия