Венцислав Върбанов: При прилагане на модуларната ставка се получи дискриминация на фермите

Животновъди искат отпадане на модуларната ставка, защото на практика при прилагането се получи дискриминация на фермите с повече животни, заяви  председателят на АЗПБ Венци Върбанов.
 С обвързаната подкрепа в животновъдния сектор се подпомагат с различна ставка стопаните с до и над 250 крави, като същото важи и при помощта за до и над 300 овце или кози майки. При кравите помощта до 250 животни е 596 лева, а над този брой- 477 лева. При овцете до 300 броя подпомагането е в размер на 80 лева, а за по-голям брой животни – 64 лева.
 Според Венцислав Върбанов тази несправедливост трябва да бъде изправена и всички, които отглеждат овце-майки, кози-майки и крави да получават еднаква ставка според вида животни. Всъщност никак не е добре стопаните да се делят на малки и големи, и да се вкарва напрежение в бранша. Ако се изравни тази подкрепа няма да има губещи.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия