Марпекс агро и Националният съвет на говедовъдите организират семинар в Сливен

Марпекс агро и Националният съвет на говедовъдите организират семинар в Сливен на 25  октомври, съобщи Михаил Михайлов изп. Директор на НСГБ.
Основна тема на дискусията е здравето, правилното хранене и  отглеждането на телетата от първия ден на тяхното раждане. Правилното хранене на младите животни оказва определящо влияние на растежа. Известно е, че развитието в периода на растеж е неравномерно поради което и изискванията към храната с възрастта съществено се изменят. Затова основно условие за нормалното развитие на телетата е правилното хранене. Доброто хранене през първата година оказва решаващо влияние за теглото и общото развитие на животните.
Специален гост на събитията ще бъде  Андрий Яновски, представител на фирма Holm&Laue – Германия. Той  ще  даде важни съвети за храненето на  животните и ще представи някой от последните новости на продуктите на фирмата производител.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Fanaost е най-доброто сирене, отличено  на престижния международен конкурс  World Cheese Awards

Fanaost е най-доброто сирене, отличено на престижния международен конкурс World Cheese Awards

Норвежко сирене от типа Gауда e короновано за най-добро сирене по време на престижния...

Хранителна индустрия

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните  спря от разпространение в търговската мрежа спанака със съмнение,...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия