Второто издание на „Стекспо – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо“ ще се проведе в Стефан Караджово

Второто издание на „Стекспо – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо“ ще се проведе в периода 12 септември – 13 септември 2017г. в стопанството на земеделския производител Николай Димов в село Стефан Караджово, обл. Ямбол.
На изложението ще бъдат представени 9 месодайни породи в 4 категории. Международни експерти от Германия, Ирландия и Румъния ще споделят своя опит и добри практики по въпроси свързани със селекцията и репродукцията, отглеждането и правилното хранене, силажирането на тревните видове и люцерна и др.
Майстор транжор от Германия, както и шеф готвачи, ще демонстрират на живо уменията си, приготвяйки пред гостите вкусни стекове и ястия от месото на животни, отгледани в български ферми. За доброто настроение на гостите е предвидена забавна програма, включваща конкурс за млади бикове от породата Абърдийн Ангус, томбола с награди, участие на популярни изпълнители, много музика, бира и най-вече отлична храна, произведена във ферми на членове на АРМПГБ и приготвена в различни вариации, за да задоволи всеки един ценител на вкусното телешко.
Стекспо и тази година обещава да бъде интересно, различно и най-вече полезно на родните фермери, които ще имат възможността да обогатят знанията си и да почерпят от опита на водещите експерти в тази сфера.

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

Обявиха  „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса  Challenge International Du Vin

Обявиха „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса Challenge International Du Vin

Обявиха  „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса  Challenge International Du Vin във Франция.За втора...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия