Сирена от сурово мляко, с добавка от живи цветя бяха сред атракциите на фестивала Cheese в италианския град Бра

Сирена от сурово мляко, с добавка от живи цветя, увити в чиста глина, и престояли в пещери за 45 дни бяха сред атракциите на фестивала Cheese 2017 тази година в италианския град Бра.
 Събитието събра производители на млечния продукт от Испания, Италия, Франция, САЩ, Индия, Грузия, България, Гърция, и още много страни. През 2017 г. се обърна специално внимание на сирената от сурово мляко и естествените сирена без добавка на изкуствени ензими.
Суровото мляко е чудесна храна и автентичен израз на една добра гастрономическа традиция. Сурово мляко се нарича това, което не е подлагано на никаква термична обработка - тоест не е загрявано до температура над 40° C. Сирената от сурово мляко имат само естествени аромати - от пасищните билки, треви и цветя, характерни за местността. Суровото мляко е живо, богато на естествени бактерии, които не само допринасят за вкуса и сложния вкус, но осигуряват много ползи за човешкото здраве.
Slow Food е организация, която поддържа качеството на занаятчийското производство чрез насърчаване на използването на сурово мляко, с акцент върху биоразнообразието, връзката със земята, хуманното отношение към животните, уважение към природата и знанията на пастири и млекопреработватели. Фестивалът на сирената показа как всички тези елементи са дълбоко свързани, а резултатите от тези връзки са най-интересните сирена със сложни вкусови профили.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

СПБ е реализирал  5 130 000 xeĸтoлитpa биpa през 2017 г

СПБ е реализирал 5 130 000 xeĸтoлитpa биpa през 2017 г

Koнĸypeнциятa мeждy oтдeлнитe игpaчи нa биpeния пaзap в cтpaнaтa щe cтaнe oщe пo-cилнa. Фaĸт,...

Хранителна индустрия

Исландските производители търсят алтернатива на палмовото масло

Исландските производители търсят алтернатива на палмовото масло

Исландия забранява използването на палмово масло в собствените си продукти. Правителството ще изпълни тази...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия