Сирена от сурово мляко, с добавка от живи цветя бяха сред атракциите на фестивала Cheese в италианския град Бра

Сирена от сурово мляко, с добавка от живи цветя, увити в чиста глина, и престояли в пещери за 45 дни бяха сред атракциите на фестивала Cheese 2017 тази година в италианския град Бра.
 Събитието събра производители на млечния продукт от Испания, Италия, Франция, САЩ, Индия, Грузия, България, Гърция, и още много страни. През 2017 г. се обърна специално внимание на сирената от сурово мляко и естествените сирена без добавка на изкуствени ензими.
Суровото мляко е чудесна храна и автентичен израз на една добра гастрономическа традиция. Сурово мляко се нарича това, което не е подлагано на никаква термична обработка - тоест не е загрявано до температура над 40° C. Сирената от сурово мляко имат само естествени аромати - от пасищните билки, треви и цветя, характерни за местността. Суровото мляко е живо, богато на естествени бактерии, които не само допринасят за вкуса и сложния вкус, но осигуряват много ползи за човешкото здраве.
Slow Food е организация, която поддържа качеството на занаятчийското производство чрез насърчаване на използването на сурово мляко, с акцент върху биоразнообразието, връзката със земята, хуманното отношение към животните, уважение към природата и знанията на пастири и млекопреработватели. Фестивалът на сирената показа как всички тези елементи са дълбоко свързани, а резултатите от тези връзки са най-интересните сирена със сложни вкусови профили.

Пазари, борси, цени

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби  на млякото за лична консумация

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби на млякото за лична консумация

В производството на млечни продукти през 2017 са вложени допълнително 20,1 млн. литра сурово...

Хранителна индустрия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Един от най-големите доставчици на плодове и зеленчуци в света Greenyard  затвори своя завод...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия