Производството на мляко и производството на имитиращи продукти ще се извършва в различни обекти

Производителите на мляко и млечни продукти и производителите, които преопаковат мляко и млечните продукти, не могат да произвеждат, разфасоват и преопаковат имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, в един и същи обект, регистриран по Закона за храните. Този Проект за допълнение в наредбата за хигиена на храните внася зам.-министър Цветан Димитров.
Целта е от една страна да  се повиши търсенето на сурово мляко, чрез стимулиране употребата му при производството на млечни продукти, а от друга – да се засили търсенето на пазара и потребителския интерес към различните видове млечни продукти, включително и посредством по-нататъшно усъвършенстване на законодателството за т.нар. имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко.
Руснаците и още няколко европейски държави, работят по тотална забрана на сухо мляко и растителни мазнини, а гърците  слагат GPS на млековозите, за да не се спекулира, коментират българските производители.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Румен Порожанов: Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш

Кооперациите имат перспектива в земеделието и хранително-вкусовия бранш, заяви министърът...

Пазари, борси, цени

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на ЕС

McDonald’s загуби запазената си търговска марка за бургерите Big Mac в рамките на Европейския...

Хранителна индустрия

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

Регистрирани са случаи на заболели от трихинелоза в Бургас и Кърджaли

8 души са заболели от трихинелоза в Бургас след консумация на луканки. Деликатесът бил...

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия