Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри  68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните.
Със създаването на Центъра за оценка на риска по хранителната верига като самостоятелна структура, се създаде възможност за изготвяне на независима от контролния орган научно обоснована оценка на възможните рискове по хранителната верига. По този начин се защитава здравето на потребителите, заяви Цветан Димитров.
Оценката на риска стои в основата на новата единна законодателна рамка относно официалния контрол. Тя включва набор от хармонизирани правила за предотвратяване, премахване или намаляване на равнището на риска за здравето на хората и животните, който може да възникне по цялата хранителна верига. Само с внимателно извършен анализ и оценка на риска могат да се обхванат всички продукти и дейности, които са свързани с храните, тяхното производство и обработка, и да се определят правилата, посредством които се гарантира, че те са безопасни и годни за консумация.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

Великотърновската пивоварна „Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел. Тя...

Хранителна индустрия

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри  68-та среща на Консултативния съвет на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия