Търговската верига BILLA България пуска на пазара собствена марка плодове и зеленчуци

Търговската верига BILLA България пуска на пазара собствена марка плодове и зеленчуци „BILLA Градини". Продуктите на бранда са с гарантиран български произход и са отгледани екосъобразно по програма за намаляване на пестицидите, а при производството им се осъществява независим двустепенен контрол на качеството. Веригата въвежда програма за намаляване на пестицидите в плодовете и зеленчуците.
Целта е да се произведат продукти с намалено съдържание на остатъчни количества пестициди, което означава по-здравословна храна, ограничено въздействие върху околната среда и по-безопасни условия на труд за земеделците. За целта търговската верига предоставя на производителите безплатно схеми за растителна защита, разработени от експерти, които водят до минимални или нулеви стойности на остатъчни количества пестициди.
Три кода, обозначаващи резултатите от пробите, ще улесняват клиентите. Зеленият означава, че плодът или зеленчукът отговаря на строгите критерии на програмата. Ако резултатът е жълт, то продуктът отговаря на законовите изисквания. Червеният код означава, че плодът или зеленчукът не отговаря и стоката се бракува.

Пазари, борси, цени

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби  на млякото за лична консумация

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби на млякото за лична консумация

В производството на млечни продукти през 2017 са вложени допълнително 20,1 млн. литра сурово...

Хранителна индустрия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Един от най-големите доставчици на плодове и зеленчуци в света Greenyard  затвори своя завод...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия