Служители на Агенция “Митници” проверяват всички, които се занимават с търговия на алкохолни продукти

Служители на Агенция “Митници” проверяват всички, които се занимават с търговия на алкохолни продукти. Проверките са насочени освен към производствения процес и към това дали се спазват нормативните изисквания.
Има констатирани нарушения, които са притеснителни. Вече са наложени обезпечителни мерки. В данъчен склад в Поморие е открит кран, през който се извеждат нерегламентирано количества алкохол. В друг от складовете са открити 5-литрови разфасовки с ракия и мастика, готови за пласиране на пазара. Недопустимо е алкохол да се съхранява по този начин и в заключено помещение. При извършен експеримент става ясно, че един 5-литров съд се пълни за 45 секунди през нелегалния кран.
 Проверките продължават. Те се провеждат по един и същ начин за всички обекти. В рамките на две месеца те ще бъдат обективизирани. Данъчните складове за съхранение на алкохол са 165 на територията на страната.

Агрополитиката

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

Земеделският сектор става все по-привлекателен, заяви министърът на земеделието и...

Пазари, борси, цени

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

Поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса прогнозират...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия