Браншовете за производство на месни и млечни продукти залагат на традиции и новаторство

Безопасността и качеството на храните са сред основните приоритети на  Министерството на земеделието и храните. Стремим се да насърчаваме утвърждаването на качествените стандарти в тази област,  заяви зам.-министърът  Янко Иванов, който присъства на честването на Дeня на хранително-вкусовата промишленост и петнадесетата Национална научно-практическа конференция с международно участие на тема: „Българските храни - гаранция за здраве и дълголетие“.
Наложени са високи изисквания към производителите за достигане на международни стандарти и се работи активно по регистрацията на наименования по европейските схеми за качество. Браншовете за производство на месни и млечни продукти, както и хлебопроизводството залагат едновременно на традициите и новаторството и представят най-добрата продукция на пазара, посочи заместник-министърът

Пазари, борси, цени

Шпек „Бургас“ бе отличен със  златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“ бе отличен със златен медал на „Месомания“

Шпек „Бургас“, традиционен продукт от серията на марка „Орехите“, бе отличен със  златен медал...

Хранителна индустрия

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

ЕК одобри схема „Помощ за инвестиции за изграждане на мини мандри”

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на мини...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия