Пъстра палитра от храни ще демонстрира Международната изложба „Фудтех 2019“

Пъстра палитра от храни ще демонстрира Международната изложба „Фудтех 2019“. 25-ото издание на изложбата поставя начало на нова инициатива – разширява се технологичната зона за хранителната индустрия. Ще бъде презентирана техника за преработка на суровини, за производство на храни, за сортиране, пакетиране и етикетиране. Така се създава цялостна панорама на иновациите в хранителната индустрия.

Специалитети, направени с над сто вида люти чушки, ще покажат участниците в изложбата. Новата продуктова линия обогатява асортимента на изложението за хранителната индустрия, а основната част от него заемат млечните и месни изделия на водещи български производители.

Две български ферми за люти чушки представят различни видове консерви и напитки от огнения зеленчук. Сред тях са туршия от най-лютите чушки в света, пюре с аромат на цитруси и шоколадов сос. Сладкото от чушки не може да се срещне никъде другаде, твърдят от фирмата изложител.

Люта бира и ракия допълват предложенията за екстремни вкусови преживявания. Новост са швейцарските веган, био и традиционни шоколади на известна марка. Предлагат се над 30 вида, включително с боабаб, нар, кокосово мляко, чили и други добавки. Има и диетични варианти.

Акцентът на „Фудтех 2019“ са българските млечни и месни продукти. Новото в този сектор е завръщането към ръчния труд и използването на класически методи. Ръчната изработка заема над 70% от производството и гарантира изпитано качество, обясняват от голяма компания за месни изделия.

Почти всички водещи производители отглеждат сами животните, от които се добива мляко и месо, или вземат суровината от проверени ферми. Посетителите ще могат да дегустират кисело мляко, сирене, извара и кашкавал от краве, овче, биволско и козе мляко. Изкушаващ е асортиментът от колбаси и месни деликатеси, включително от еленско и конско месо.

Ще бъдат показани лютеници на две от най-големите фабрики, както и още много изделия, чийто вкус съперничи на домашно приготвените. В Града на виното и деликатесите е разположено и изложението „Вкусове от Италия“. Посетителите ще опитат различни видове традиционна паста, вино от Сицилия и други райони, колбаси и сирена, консерви и маслини.

Очаква се над 40 000 специалисти от страната и чужбина да посетят петото издание на форума.

Агрополитиката, Говори Брюксел

Венцислав Върбанов: Да посрещнем Великден с български продукти!

Венцислав Върбанов: Да посрещнем Великден с български продукти!

20% от европейските субсидии за плодове и зеленчуци идват в България, а над 80%...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Преустановяват сеитбата на пролетните култури в Добруджа

Преустановяват сеитбата на пролетните култури в Добруджа

Преустановят сеитбата на пролетните култури в Добруджа, докато черноземът поизсъхне и машините могат да...

Форуми, Анализи, Коментари

12-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО  ще се проведе от 14 до 17 май

12-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 14 до 17 май

12-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО през 2019 г.  ще се...

Пазари, Борси, Цени

Китай и Русия се договориха за експорт на соя от Русия

Китай и Русия се договориха за експорт на соя от Русия

Китай ще увеличи закупуването на соя от Русия. Търсенето на селскостопанска продукция от Русия...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

ЕК одобри държавна помощ за производство на мляко

ЕК одобри държавна помощ за производство на мляко

Европейската комисия одобри нотифицираната от България схема за държавни помощи „Инвестиции за закупуване на...

Иновации, Обучение, Агросвят

Испания подкрепя най-много иновативни групи

Испания подкрепя най-много иновативни групи

Над 350 оперативни групи за внедряване на иновации в селското стопанство вече са започнали...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.