Vinitech-Sifel стартира дигитално своето 22-ро издание

 Vinitech-Sifel Virtual e международно събитие, което предлага цялостна програма на тема - иновациите и агроекология, с възможност за подобряване на знания и практики.

 Виртуалното събитие е проектирано да бъде толкова полезно, колкото и изложението.

 Програмата на Бордо включва конференции и научни сесии Тя ще бъде достъпна чрез модула „Аудитория“. Всички сесии ще се провеждат на живо, за да позволят на участниците да си взаимодействат, и ако са пропуснали сесия, имат възможност за повторно възпроизвеждане на  видеоклипове от всички сесии.

  Участниците ще имате достъп до обширно съдържание, базирано  в  4 различни теми (Техники за отглеждане, Винени изби и складове, Бутилиране и опаковане и услуги)  и подкатегории (Органични, Плодове и зеленчуци, Спиртни напитки, Пенливи вина) , Нисковъглеродни).

 Съдържанието предлага богато и лесно сърфиране. Всеки изложител има цифров щанд, където може да представи своите услуги и продукти и да се срещне с всеки  един участник, който се интересува от даден изложител или продукт.

  Създаването на връзки и срещи е нашата мисия номер едно, поради което нашата виртуална платформа ще ви даде възможност да се свържете онлайн. Ще имате възможност да изградите вашата мрежа от професионалисти във вашия район само с няколко кликвания! интересен  Можете да помолите за интервю, за да продължите напред с вашите планове за покупки или просто да получите повече информация.

  Регистрацията за Vinitech-Sifel Virtual 2020 е отворена!

 Регистрирайте се чрез нашия уебсайт и подгответе посещението си от 23 ноември, като посетите нашата виртуална платформа.  От 23 ноември 2020 г. ще можете да получите достъп до платформата.

  Вашата виртуална регистрация Vinitech-Sifel включва:

 Достъп до виртуалната платформа за участие в 3-дневни събития на живо от Vinitech-Sifel Virtual

 Достъп до изложбените щандове с възможност да маркирате любимите си продукти и изложители и да се свържете с тях с едно кликване, филтрирайте търсенията си с изчерпателен списък с критерии

 Достъп до стаите за срещи, за да разговаряте чрез видеоконференция, с един или няколко участника.

 Вижте график на виртуалните събития, обобщаващи всичките ви срещи и регистрация Получете достъп до всички сесии на живо и повторението на (конференции, научни колоквиуми, кръгли маси, демонстрации, терени)

Министерството на труда и социалната политика утвърди със заповед кои работници и служители могат да получат компенсации

Министерството на труда и социалната политика утвърди със заповед кои работници и служители могат да получат компенсации заради затварянето на местоработата им.

На 24 лева на ден ще имат право заетите в барове, кафенета, езикови и образователни центрове. Компенсации ще може да получи и персоналът на детски градини и ясли.

За помощта ще може да се кандидатства от понеделник. Желаещите трябва да предоставят на работодателя писмена декларация по образец, в която посочват периода за ползване на неплатен отпуск и банковата си сметка, по която да се изплащат компенсациите. Работодателят или упълномощен негов представител ще подава в дирекция "Бюро по труда" по месторабота документи за изплащане на компенсациите. Документите ще се разглеждат в срок от 10 работни дни след получаването им.

 Вицепремиерът Томислав Дончев каза от своя страна, че в понеделник ще бъде обявена още една мярка в подкрепа на бизнеса на стойност 170 милиона лева

Международен онлайн форум за селскостопанско сътрудничество между Китай и Централна и Източна Европа

 Международен форум за селскостопанско сътрудничество между Китай и Централна и Източна Европа“ се проведе в Чънду, провинция Съчуан, заедно с подфорума „Форум за обмен на таланти между Китай и Централна и Източна Европа (сесия на България)“.

По време на онлайн форума български специалисти представиха нашето земеделие, асоциации, предприятия, научноизследователски институти и проекти за ефективно задоволяване на търсенето и предлагането на човешки ресурси в селското стопанство между двете страни и формулиране на план за обмен на таланти и обучение. В Българската сесия за обмен на земеделски таланти участва и главният научен секретар на Селскостопанска академия проф. д-р Елена Тодоровска.

 

Мария Габриел:„Европейската нощ на учените’’е вдъхновение и стимул за бъдещите европейски таланти

България се включва в „Европейската нощ на учените’’ със събития в 25 населени места„Науката е предизвикателство, знание и напредък. Научните открития влияят върху всичко, което ни заобикаля. Карат ни да мечтаем и бъдем създатели. „Европейската нощ на учените’’ е истинско тържество на умовете и талантите. Днес е важно да познаваме и ценим труда научените“, заяви българският еврокомисар Мария Габриел, отбелязвайки старта на „Европейска нощ на учените’’ с откриване на събитието по проекта „FRESHER“.Достъпният и интерактивен характер на „Европейска нощ на учените“прави инициативата все по-популярна с всяка измината година. През 2005г. инициативата бележи началото си в15 държави и 20 града. Тазгодишното издание се провежда в 29 държави, 388 града в Европа и извън нея. В България събитието се отбелязва за петнадесети път под мотото:“Науката променя начина на живот“. То обединява стотици деца, младежи и български учени от 25 населени места в страната. Организира се в рамките на проектите„FRESHER“(„Открийте научни изследвания навсякъде, споделяйте и преживявайте“) и „K-TRIO 4“ („Учените в триъгълника на знания“) с подкрепата на дейностите „Мария Склодовска-Кюри“ в рамките на програма „Хоризонт 2020“. Проектите са вдъхновени от обявената от ООН Международна година на здравето на растенията.Те се съсредоточават върху въздействието върху околната среда,устойчивостта и изменението на климата.Един от важните въпроси е как научните изследвания въздействат върху ежедневието ни и как могат да бъдат полезни за по-устойчиво бъдеще. Интересът на младите хора към образование и кариера в научните и техническите науки (STEM) е една от целите на събитията в цяла Европа. „Вярвам, че много млади хора ще бъдат вдъхновени от демонстрациите и контактите си с изследователите, за да започнат собствени проучвания и проекти. Всеки може да допринесе за намиране на ефективни решения. И тук се обръщам към момичетата. Все още има твърде малко жени -изследователи, но е факт, че в училище момичетата са също толкова добри в областта на науките и математиката, колкото момчетата. Младите хора –момичета и момчета, биха могли да се вдъхновят от амбициите за нови открития и да се присъединят към редиците на учените и инженерите. Европа се нуждае от повече млади хора, които да се превърнат в новатори и изследователи, които са в състояние да се справят с днешните и утрешните глобални предизвикателства“, заключи Мария Габриел.

Водна криза няма да има

Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Министър Димитров докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава. Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година, обясни министърът на околната среда и водите.

 „100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи“, изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем от предстоящите зимни месеци. Министър-председателят посочи, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

 В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията. Министър-председателят Борисов заяви, че чака министър Димитров да направи предложения относно назначаването на заместниците си.

 

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

БАТА АГРО 2024:   216 фирми на 36 000 кв.м

БАТА АГРО 2024: 216 фирми на 36 000 кв.м

Вторник, 14 Май 2024

На 13 май на Летище Стара Загора беше открито Шестнадесетото издание на Специализираното изложение...

Компании, Събития, Анализи

EIMA 2024, движеща сила за италианско-сръбското сътрудничество

EIMA 2024, движеща сила за италианско-сръбското сътрудничество

Вторник, 21 Май 2024

46-ото издание на изложението в Болоня беше представено тази сутрин в Нови Сад (Сърбия)...

Реколта, Пазари, Цени

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 %

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 %

Неделя, 12 Май 2024

„Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 %...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.