Interpoma Startup Award номинира финалистите

Дигитална среща, посветена на Apple ще се проведе на 19 и 20 ноември. Сред инициативите, които ще се проведат през двата дни е Interpoma Startup Award, посветена на най-иновативните стартъпи в сектора на земеделието и ябълките и която ще завърши с онлайн церемонията по награждаването, в която ще вземат участие 13-те компании, избрани за финалисти Болцано.

 Иновации, технологии, дигитализация: това са ключовите думи на новия цифров формат на изложбения център на Болцано / Боцен, посветен на ябълковия сектор, Interpoma Connects - Digital Days for the Apple Economy, насрочени за 19 и 20 ноември .  В допълнение към Interpoma Congress и Interpoma Business Match, другата инициатива в двудневната програма ще разглежда най-иновативните реалности на международната селскостопанска панорама, Interpoma Startup Award.

  През последните няколко месеца много стартиращи компании се отзоваха на призива на изложбения център в Болцано / Боцен и WhatAVenture да участват във виртуалното пространство, посветено на висококачествени иновации в сектора на земеделието и ябълките, което ще позволи на професионалисти  да научат за новостите в сектора и  да установят нови бизнес отношения.

  Участниците ще се състезават за наградата Interpoma Startup Award, наградата за най-добро стартиране. На 20 ноември от 16:00 часа. до 18:00 ч. 13-те избрани стартиращи компании ще се представят онлайн пред журито от експерти: те ще имат две минути за терена и три минути въпроси и отговори с журито. След това журито от експерти ще оцени и номинира победителя, който ще има право на безплатен щанд на Interpoma 2021, от 4 до 6 ноември.

  Ето 13 стартиращи финалисти: XFARM xFarm е италиански стартъп, който има за цел цифровизацията на селското стопанство, предоставяйки иновативни инструменти, които могат да подпомогнат производителите и специалистите по веригата на доставки в управлението на компании. Неговите силни страни са лекота на използване, интуитивност и перфектна адаптивност към селскостопанската реалност. Цифровата екосистема включва приложение, Анализ на таблото и линия от сензори за IoT.

  Agranimo (Германия) произвежда безжични сензори за микроклимат в реално време и предоставя платформа за анализ и визуализация на данни за увеличаване на производителността на фермите и адаптирането на климата във веригата за доставки на агро-храни.

   AGROROBOTICA (Италия) е проектирала SpyFly, роботизирана система за мониторинг, която помага на фермера да наблюдава реколтата си в реално време. Всеки капан на SpyFly се захранва от слънчеви панели.

 ODIS е млад стартъп от Южен Тирол (Италия), който разработва и предлага иновативни решения за напояване и земеделие. Той предлага сензори и устройства, захранвани от батерии, които позволяват дистанционно управление и наблюдение от смартфона. Тяхното решение е полезно за оптимизиране на напояването и осигуряване на оптимални резултати от разстояние, спестявайки време и грижи за фермерите.

  SOUTH AGRO е италиански стартъп, който произвежда биостимуланти, получени от екстракти от водорасли, за да подобри качеството и количеството на културите благодарение на повишената устойчивост на растенията към климатичен стрес.

  BrioAgro (Испания) е специално разработен инструмент за фермери. Чрез денонощна система за наблюдение фермерът получава информация в реално време за основните променливи, в които може да се намеси, за да подобри своите култури и да се интегрира с напоителни системи в селското стопанство.

 АГРИН Agrin (Италия) е мултидисциплинарна група професионалисти (агрономи, биолози, инженери и химици), чиято страст е да се намерят решения за максимална икономическа, екологична и социална устойчивост на селското стопанство, индустрията и агропромишлеността. Многобройни проучвания показват, че един от основните източници на замърсяване на повърхностните и подземните води е неадекватното измиване на пръскачките и тракторите. Разработената от тях система може да реши този проблем по устойчив начин.

 PIXOFARM Pixofarm е австрийско мобилно приложение, което, като прави снимки на редица ябълки, ви позволява да получавате информация в реално време за състоянието на плодовете и да правите прогнози за крайните резултати, като имате непрекъснат контрол.

  BioLogik-Systems (Италия) разработи и патентова технология, която зачита принципа на кръговата икономика и позволява да се рециклират хранителни вещества под формата на компост и да се произвежда топлинна енергия без изгаряне. Технологията е удобна за потребителя. Тя е икономично и екологично решение. Стартирането е един от пионерите на системите за регенериране на топлина от компост, създаващи идеално решение до ключ за отглеждане на плодове, грозде и маслини.

 Semios (Канада) е платформа за управление на културите с пълен набор от услуги. Той предоставя данни за реколтата в реално време и инструменти за управление на вредителите и помага на фермерите да управляват вредителите, болестите, замръзването и напояването. Мощната безжична мрежа от сензори за сенници, дозатори за феромони с променлива скорост и капани за камери с автоматично преброяване на вредителите предоставя на земеделските производители инструментите за прогнозиране и реагиране на здравни условия на насекоми, болести и дървета в реално време.

   Fresh Agriculture Technologies (Сърбия) разработи първия консултант по цифрова агрономия за изкуствен интелект MapMyApple. MapMyApple помага на малките и средни производители на ябълки да прогнозират вредители и болести навреме (7 дни предварително) и да спестят пари, като оптимизират броя на пръскането. MapMyApple се предлага на пазара чрез Google Play и Apple store.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Коалицията "За зелен рестарт" настоява Националният план за възстановяване и устойчивост да бъде подобрен

Коалицията "За зелен рестарт" настоява Националният план за възстановяване и устойчивост да бъде подобрен

Петък, 14 Май 2021

Коалицията от граждански организации “За зелен рестарт” изпрати отворено писмо до служебното правителство по...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Предстои оповестяване на резултатите от инспекцията във фермата за норки в село Маджерито, област Стара Загора

Предстои оповестяване на резултатите от инспекцията във фермата за норки в село Маджерито, област Стара Загора

Петък, 14 Май 2021

Предстои оповестяване на резултатите от инспекцията във фермата за норки в село Маджерито в...

Компании, Събития, Анализи

Panda Labs открива новатори в сферите на храните и отпадъците

Panda Labs открива новатори в сферите на храните и отпадъците

Сряда, 12 Май 2021

Седемте най-добри отбора от цялата страна ще премерят сили на финала на мастъркласовете, организирани...

Реколта, Пазари, Цени

От днес в борбата с градушките в Централна и Североизточна България се включват три самолета

От днес в борбата с градушките в Централна и Североизточна България се включват три самолета

Петък, 14 Май 2021

В  12:00 ч. днес стартира пилотният проект за противоградова защита с три самолета. Тя...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

1124 заявления за закупуване на малки горски имоти са подадени в държавните горски предприятия

1124 заявления за закупуване на малки горски имоти са подадени в държавните горски предприятия

Понеделник, 10 Май 2021

1124 заявления от физически лица, собственици на малки имоти в горски територии, са подадени...

Иновации, Обучение, Агросвят

Panda Labs на WWF гледа към бъдещето на мобилността

Panda Labs на WWF гледа към бъдещето на мобилността

Сряда, 28 Април 2021

Програмата за младежки иновации на WWF полага началото на третия си семестър Времето лети и...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.