Световен икономически форум в Давос

Военният конфликт в Украйна е в центъра на най-голямото икономическо събитие, което по традиция събира държавни лидери от целия свят в швейцарското курортно градче

Мотото на срещата тази година е "Историята в повратна точка: Правителствени политики и бизнес стратегии" и въпреки че 22 май се води за началото на събитието, същинското откриване бе тази сутрин.

 Русия не просто няма да бъде представена на политическо ниво и с бизнес делегация, но дори няма да има  място на форума , където всеки инвеститор може да се запознае с възможностите за правене на бизнес в определена държава.

    Президентът на Световния икономически форум: Светът трябва да се стреми към свързаност Ключова ще бъде днешната реч на украинския президент Володимир Зеленски, но тя няма да е единствена. До 26 май, когато е краят на форума, редица представители на Киев ще имат възможност да се включат във форума. Световният икономически форум е присъствен след две "пандемични години". Освен липсата на руска делегация прави впечатление, че отсъстват и китайски представители. САЩ също няма да бъдат представени на президентско ниво, но се очаква специалният пратеник на Вашингтон за климата Джон Кери да е сред гостите в Давос.

Сред останалите официални представители са генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева също се очаква да бъде сред официалните лица, които ще участват във форума в Давос.

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

ДФЗ преведе 5,2 млн. лева първи транш по схемата за зимни пръскания

ДФЗ преведе 5,2 млн. лева първи транш по схемата за зимни пръскания

Петък, 01 Юли 2022

 Държавен Фонд „Земеделие“ (ДФЗ) изплати 5,2 млн. лв. (5 241 730 лв.) по схемата...

Реколта, Пазари, Цени

Цените на хляба са намалени с 20%

Цените на хляба са намалени с 20%

Събота, 02 Юли 2022

 Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС...

Иновации, Обучение, Агросвят

ДФЗ вече издава електронни Удостоверения за особен залог

ДФЗ вече издава електронни Удостоверения за особен залог

Събота, 02 Юли 2022

Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) информира земеделските стопани, кандидати по...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.