ИЗЯВЛЕНИЕ НА CEETTAR относно НАСТОЯЩИТЕ ДЕМОНСТРАЦИИ НА ФЕРМЕРИТЕ В ЕС

Европейската организация на предприемачите в селското, селското и горското стопанство (CEETTAR) смята, че иновативните подходи, възприети от изпълнителите, вече, но не достатъчно, са взети под внимание в настоящия дебат.

В цяла Европа фермерите демонстрират, за да настояват за забавяне на движението към по-устойчиво селско стопанство. CEETTAR счита, че устойчивостта може да бъде постигната само чрез навременна програма. Някои мерки като промените в специалния данък върху дизеловото гориво трябва да бъдат смекчени с компенсаторни мерки.

Сега обаче нашият бизнес модел трябва да бъде преразгледан с оглед на предизвикателствата пред опазването на климата. Изпълнителите са част от решението на уравнението. Изпълнителите предоставят решения за прецизно земеделие на фермерите, които могат да имат незабавен достъп до тези нови технологии. Като стимулират използването на тези технологии, изпълнителите ги правят достъпни за всички земеделски производители в ЕС, големи или малки.

Чрез своите практики изпълнителите създават мост между защитата на биоразнообразието и производството на храни. Следователно дискусиите трябва да се съсредоточат върху това как да се използват максимално технологичните възможности за намаляване на потреблението на енергия, количеството напръскани пестициди и други практики, които са на път да бъдат забранени без разумни алтернативи на пазара.

CEETTAR иска да види принципа на предпазливостта на ЕС балансиран с принципа на ЕС за иновации, за да създаде печеливша ситуация между всички участници във веригата на стойността на хранително-вкусовата промишленост, в която фермерите наемат високо оборудвани машини, предоставяни от изпълнители. Дебатът трябва да бъде насочен към по-оптимистичен подход. Мисията за бъдещето все още е да се максимизират добивите, но и да се увеличи максимално опазването на околната среда.

За CEETTAR:

Европейската конфедерация на предприемачите в селското, селското и горското стопанство, създадена през 1961 г., представлява около 150 000 компании и близо 600 000 работници. Тя има за цел да представлява интересите на наземните изпълнители в Европа. През 2014 г. Европейската мрежа на горските предприемачи реши да се слее с CEETTAR, което доведе до по-силна и по-представителна единна организация, представляваща наземните изпълнители на ниво ЕС. CEETTAR има за цел да бъде проактивна сила в полза на изпълнителите и селската икономика на европейско ниво.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Вторник, 20 Февруари 2024

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции, заяви...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Понеделник, 19 Февруари 2024

163 фирми вече са заявили участие върху повече от 33 хиляди кв.м. изложбена площ     Шестнадесетото...

Компании, Събития, Анализи

Шест български вина със „Златен ритон” от Международния конкурс

Шест български вина със „Златен ритон” от Международния конкурс

Четвъртък, 22 Февруари 2024

Шест български вина спечелиха приза „Златен ритон“ от Международната специализирана изложба ВИНАРИЯ 2024. Два...

Реколта, Пазари, Цени

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25% и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

Вторник, 20 Февруари 2024

Изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката...

Иновации, Обучение, Агросвят

Macfrut 2024: акцент върху иновациите и устойчивостта в земеделието

Macfrut 2024: акцент върху иновациите и устойчивостта в земеделието

Четвъртък, 22 Февруари 2024

Международното изложение за плодове и зеленчуци Macfrut, което ще се проведе в Римини, Италия...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.