Конференция за бъдещето на Европа: На пленарното заседание на Конференцията ще бъдат обсъдени препоръките на гражданските панели

Препоръките на панелите „Европейска демокрация, ценности, права, принципи на правовата държава и сигурност“ и „Изменение на климата, околна среда и здравеопазване“ ще бъдат разгледани на пленарно заседание на 21 и 22 януари в Европейския парламент в Страсбург

Членовете на двата европейски граждански панела, които до момента са финализирали своите препоръки и всеки от които се състои от 200 европейци от различни възрасти и с различен произход от всички държави членки, се срещнаха (лично и дистанционно), за да обсъдят и приемат препоръки относно предизвикателствата, пред които е изправена Европа в момента и в бъдеще.

Панелът „Европейска демокрация/ценности, права, принципи на правовата държава, сигурност“ прие 39 препоръки на заключителната си сесия, организирана от Европейския университетски институт във Флоренция (Италия) през декември. През януари Колежът на Европа в Натолин, Варшава (Полша) беше домакин на панела „Изменение на климата, околна среда/здравеопазване“, който финализира 51 препоръки в рамките на своята компетентност. Тези 90 препоръки ще бъдат представени и обсъдени на предстоящото пленарно заседание на Конференцията на 21—22 януари в Европейския парламент в Страсбург (Франция).

Кога: петък, 21 януари — събота, 22 януари 2022 г. (включително подготвителни заседания, работни групи и заседания на политическите формации)

Къде: Европейския парламент в Страсбург, с физическо и дистанционно участие

По време на откриването на пленарното заседание на Kонференцията ще бъде отдадена почит на председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, който почина на 11 януари. Пълният дневен ред може да бъде намерен тук.

Пленарните заседания на Конференцията в петък и събота ще бъдат излъчени на живо на платформата EbS+. Запис с екстракти от заседанията ще бъдат достъпни след приключването му на платформата EbS. Пленарните заседания могат да бъдат проследени на живо и на цифровата онлайн платформа на Конференцията, както и на мултимедийния център на Парламента, като след приключването на събитието ще бъдат на разположение за изтегляне записи от него.

На пленарните заседания на Kонференцията се обсъждат препоръките на националните и европейските граждански панели и информацията, събрана чрез многоезичната цифрова платформа, без предварително зададени очаквания. Въз основа на консенсус пленарното заседание ще представи своите предложения на Изпълнителния съвет, който ще изготви доклад в пълно сътрудничество и при пълна прозрачност с пленарното заседание. Панелите избраха 80 граждани (по 20 за всеки панел), които да ги представляват на пленарното заседание на Конференцията. Тези представители заеха местата си по време на второто пленарно заседание на 23 октомври в Страсбург. Можете да намерите повече информация за състава, целта и работата на пленарната сесия и да изтеглите всички документи, свързани със заседанието следващия уикенд, на уебстраницата на пленарните заседания на Kонференцията.

Четирите европейски граждански панела са процес, ръководен от гражданите, и крайъгълен камък на Конференцията за бъдещето на Европа. По време на техните обсъждания се взема предвид приносът на гражданите, събран от цяла Европа чрез многоезичната цифрова платформа и чрез прояви, проведени в държавите членки, и подкрепен от презентации от изтъкнати представители на академичните среди и други експерти.

Всички европейци могат да продължат да допринасят за дебата чрез многоезичната цифрова платформа.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Министър Кирил Вътев: Важно е да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата

Министър Кирил Вътев: Важно е да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата

Сряда, 07 Юни 2023

Целта е по-качествени и повече български храни от български суровини, каза министърът на земеделието...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Чушки, домати, патладжани: Arrigoni представя новото защитно сито Prisma® Ldf Strong

Чушки, домати, патладжани: Arrigoni представя новото защитно сито Prisma® Ldf Strong

Четвъртък, 01 Юни 2023

Революционният високотехнологичен агротекстил ще бъде представен на щанд 01.345 на изложението GreenTech в Амстердам...

Компании, Събития, Анализи

SPACE 2023 : УЧАСТИЕ НА ВИСОКО НИВО И ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ

SPACE 2023 : УЧАСТИЕ НА ВИСОКО НИВО И ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ

Четвъртък, 01 Юни 2023

SPACE 2023 ще се проведе от 12 до 14 септември в изложбения център в...

Реколта, Пазари, Цени

Открит Ден на пшеницата събра близо 200 земеделци и семенарски компании край Кубрат

Открит Ден на пшеницата събра близо 200 земеделци и семенарски компании край Кубрат

Сряда, 07 Юни 2023

Съобразявайте се с препоръките на селекционерите, разпределяйте риска и сейте сертифицирани семена, препоръча Мариела...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

ДФЗ одобри още 265 проекта по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР 2014 -2020 г.

ДФЗ одобри още 265 проекта по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ПРСР 2014 -2020 г.

Петък, 02 Юни 2023

Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) одобри още 265 проектни предложения по подмярка...

Иновации, Обучение, Агросвят

BASF ОТНОВО ТЪРСИ ДА НАГРАДИ СТАРТЪПИ И ИНОВАТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ

BASF ОТНОВО ТЪРСИ ДА НАГРАДИ СТАРТЪПИ И ИНОВАТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Сряда, 07 Юни 2023

За трета поредна година BASF организира конкурс за стартъпи и иноватори, най-добрите от които...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.