Изцяло ядливият карфиол от Синджента заслужи бронзово отличие Innovation Award на изложението Fruit Logistica 2022

Изключително успешният сорт карфиол iStem® на Синджента зеленчукови семена получи високо признание на Fruit Logistica Innovation Award, където на живо бяха представени последните иновации на компанията

 Изцяло ядливият карфиол от Синджента iStem® бе отличен с бронзов медал на престижната церемония Innovation Awards в рамките на изложението Fruit Logistica в Берлин тази година.  iStem е най-новата от поредица отличени с международни награди иновации на компанията. Доматът YOOM® и безсеменният пипер Angello® спечелиха златни отличия в последните няколко години. Fruit Logistica е водещо световно търговско изложение на глобалната индустрия за свежи плодове и зеленчуци.

iStem е специален с това, че е първият изцяло ядлив карфиол – от стъблото до розичките. Основна полза за  производителите от отглеждането му е високият добив, а потребителите го харесват заради сладките розички с отлична консистенция и ядков привкус, както и заради това, че е богат на фибри и имуностимулатори като Витамин С и може да се консумира изцяло, а това намалява хранителния отпадък. 

Тази иновация е част от ангажимента на Синджента Зеленчукови семена да постави производителите и устойчивото отглеждане на плодове и зеленчуци в основата на дейността си. Това е възможно благодарение на стратегическото предимство на компанията, основаващо се на   гъвкави и адаптивни, базирани на науката агрономични решения за създаване на устойчива продукция и предвиждане на предпочитанията на потребителите и тенденциите на пазара.

Синджента продължава да бъде лидер със своето портфолио от иновативни сортове и разновидности семена. В рамките на изложението Fruit Logistica, бяха представени също:

Новите сортове краставици с висока устойчивост на заболявания, висок добивен потенциал и отлично качество;

Салатният сорт SolidRib, който дава ползи на всеки етап от производството до продажбата със своята хрупкава текстура, дълготрайност и свеж аромат;

Сочните сортове мини пъпеши Romolo и Piel de Sapo;

Водещите разновидности домати, от бейби плъм и чери на клонки до разновидностите, устойчиви на унищожителния вирус на кафявото набраздяване по плодовете (ToBRFV);

Различни сортове пипер, вариращи от сладки и безсеменни мини варианти до по-едри месести разновидности.

Събитието Fruit Logistica 2022 се проведе на живо след две години пандемия и на фона на нарастващите опасения за сигурността на глобалната хранителна индустрия и промените в климата. По време на изложението, се състояха много важни дискусии с партньори на Синджента. Основна тема беше това как компанията може да ги подкрепи във вземането на решения за тяхната дейност и да им предложи опции за въвеждане на регенеративно земеделие. Събирайки заедно на едно място толкова много водещи представители на индустрията, изложението в Берлин демонстрира истинската важност на живото присъствие. Фермери, търговци на едро и на дребно, както и ключови партньори на Синджента успяха да видят, вкусят и да се насладят на отлична зеленчукова продукция. Всички вече очакват с нетърпение следващото издание на Fruit Logistica, което е планирано за 8-10 февруари 2023 г.

За Синджента зеленчукови семена

Синджента Зеленчукова защита и Синджента Зеленчукови семена са част от Синджента Груп, една от водещите в света компании в областта на земеделието. Мисията на Синджента е да помага за безопасното  производство на свежи плодове и зеленчуци с грижа за планетата. Компанията се стреми да подобри устойчивите практики, качеството и безопасността в земеделието с иновативни научни решения на световно ниво. Технологиите на Синджента позволяват на милиони фермери по света да използват по-ефективно ограничените агро ресурси.

За Syngenta в България

В сегашната си форма Синджента е сравнително нова компания, но историята ѝ датира от почти 250 години. Като приемник на Циба Гайги, Циба, ICI, Зенека и Новартис, Синджента, със своето трайно присъствие, дава значим принос в развитието на земеделието в България от втората половина на XX век до днес. През 2008 г. компанията основава своя собствено представителство в България – Синджента България ЕООД. Днес Синджента е неразделна част от формулата за успешно и устойчиво земеделие в България с постоянно развиващо се портфолио и набор от иновативни продукти.

Екипът на Синджента в България и по света постоянно е в помощ на производителите както с качествени продукти, така и с експертни съвети и техническа помощ. За повече информация и връзка със Синджента България: https://www.syngenta.bg/vegetable/ekip-zelenchukovi-semena

 

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

ДФЗ преведе 5,2 млн. лева първи транш по схемата за зимни пръскания

ДФЗ преведе 5,2 млн. лева първи транш по схемата за зимни пръскания

Петък, 01 Юли 2022

 Държавен Фонд „Земеделие“ (ДФЗ) изплати 5,2 млн. лв. (5 241 730 лв.) по схемата...

Реколта, Пазари, Цени

Цените на хляба са намалени с 20%

Цените на хляба са намалени с 20%

Събота, 02 Юли 2022

 Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС...

Иновации, Обучение, Агросвят

ДФЗ вече издава електронни Удостоверения за особен залог

ДФЗ вече издава електронни Удостоверения за особен залог

Събота, 02 Юли 2022

Държавен фонд „Земеделие“ - Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) информира земеделските стопани, кандидати по...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.