Лято 2023 г., работната площадка на Agrilevante

Подготвя се поредното издание на международното изложение за технологии за средиземноморско земеделие. Цялата изложбена площ на панаира в Бари е натоварена, а конферентната програма и информационните и обслужващи дейности, осъществявани чрез уебсайта на изложението, също вървят на пълни обороти.

 

С разпределянето на изложбено пространство и подреждането на тематични зони и съоръжения за демонстрационни дейности и конференции, международното изложение Agrilevante завърши най-важната си организационна фаза. Провежда се на панаирните площадки в Бари от 5 до 8 октомври и предлага най-добрите технологии за селскостопанско производство в Средиземноморския регион, в изложението участват повече от 300 компании, покриващи цялата изложбена площ, налична на панаирните площадки. Офисите на FederUnacoma, Федерацията на производителите на селскостопански машини, която е директен организатор на събитието, вече работят, за да планират организацията и логистиката на изложението, което се фокусира върху шест тематични области (отглеждане на зърнени култури, лозарство, маслини отглеждане, овощарство и зеленчукопроизводство, животновъдство, нехранителни култури). Той включва голяма изложбена секция в рамките на залите и нова структура за приемане на официални чуждестранни делегации, организирани в сътрудничество с агенцията ICE, плюс съоръжения, посветени на изложбата на добитък, и открити площи, оборудвани за роботика и 4.0, за биоенергийни вериги и за тестове за умения при работа с механично оборудване. Календарът на конференциите и срещите от технически и информативен характер също е в процес на финализиране, с повече от 20 събития, посветени на подходящи теми за селското стопанство в района на Средиземноморието, насърчавани от университетите в Бари и Фоджа, от секторните издатели L'Informatore Agrario и New Business Media, или директно от FederUnacoma в сътрудничество с отдела по земеделие на регион Пулия, с Ciheam Bari и Internationalia, издателят на списанието Africa Affari. Пълната гама от информация и услуги е достъпна на официалния уебсайт на Agrilevante, където вече е публикуван и каталогът и където посетителите могат да се регистрират и да получат безплатен входен билет за събитието. Също чрез сайта е възможно да се абонирате за бюлетина, за да бъдете в крак с всички последни новини от шоуто, докато скоро ще бъдат открити нови секции, посветени на специални инициативи, които се провеждат по време на шоуто, като напр. Mech@griJobs и Il Contoterzista Driver Trophy.

 

Рим, 3 август 2023 г

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Земеделците прекратиха протеста, приемат предложения меморандум

Земеделците прекратиха протеста, приемат предложения меморандум

Сряда, 20 Септември 2023

Меморандумът беше подписан между Министерски съвет, Министерството на финансите, Министерството на земеделието и храните...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Животновъдите са против забраната  за паша в националните паркове

Животновъдите са против забраната за паша в националните паркове

Четвъртък, 31 Август 2023

Във връзка с публикации в медиите за изпратено до министър-председателя писмо от екоактивисти с...

Компании, Събития, Анализи

SPACE 2023: В сърцето на глобалното хранително предизвикателство

SPACE 2023: В сърцето на глобалното хранително предизвикателство

Сряда, 20 Септември 2023

37-ото издание на SPACE се проведе от вторник, 12 до четвъртък, 14 септември в...

Реколта, Пазари, Цени

МЗХ определи ставката за предоставяне на спешна финансова помощ за производителите на слънчоглед

МЗХ определи ставката за предоставяне на спешна финансова помощ за производителите на слънчоглед

Понеделник, 04 Септември 2023

78,33 лв./ха е ставката, определена със заповед на министъра на земеделието и храните Кирил...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

НАЗ: Институциите да вземат мерки за оцеляването на сектор „Земеделие“

НАЗ: Институциите да вземат мерки за оцеляването на сектор „Земеделие“

Събота, 09 Септември 2023

Националната асоциация на зърнопроизводителите многократно е доказвала, че стои зад всеки един фермер. Това...

Иновации, Обучение, Агросвят

МЛАДОСТТА НАМИРА СВОЕТО МЯСТО В  SPACE

МЛАДОСТТА НАМИРА СВОЕТО МЯСТО В SPACE

Сряда, 20 Септември 2023

Вятърът на свободата духаше из коридорите на събитието SPACE 2023. Младото поколение се ангажира...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.