Десертното грозде - звезда на Macfrut 2024

От 8 до 10 май 2024 г. в Римини Експо Център ще се проведе глобално събитие за веригата за доставки на десертно грозде: основни играчи в индустрията и водещи международни експерти, пазарни тенденции, технически обиколки и голямо тестово поле.

 

Чезена (25 януари 2024 г.) – Голямо глобално събитие, което ще насочи вниманието към десертното грозде, включващо водещи световни играчи, пазарни тенденции, маркетингови политики, нови сортове, технически и технологични иновации, голямо тестово поле и обиколки с екскурзовод. Като звезден продукт на 41-ото издание на Macfrut, международното търговско изложение за сектора на плодовете и зеленчуците, което ще се проведе в Римини Експо Център от 8 до 10 май 2024 г., десертното грозде ще бъде в светлините на прожекторите на Macfrut Table Grape Симпозиум, събитие, посветено на професионалистите във веригата за доставки, което е настроено да привлече водещи експерти и играчи в индустрията от цял свят. Това събитие ще се върти около четири теми: международен симпозиум с участието на компании и технически и научни експерти, посещения на място, за да научите повече за техническите аспекти, изложбена площ с водещите световни производители в сектора и дейности за работа в мрежа.

Симпозиумът ще бъде координиран от Бруно Мезети от Политехническия университет Марке. „В световен мащаб производството на десертно грозде бележи положителна тенденция на растеж, която се оценява на 5,7% и дори може да достигне 14% в Европа, особено след като са разработени нови системи за засаждане с нови сортове десертно грозде без семки, по-специално в Италия. Всъщност Италия е страната номер едно по производство и износ на десертно грозде в Европа: тя произвежда приблизително 1 милион тона грозде, от които почти две трети в Пулия и една трета в Сицилия. Това е много важно постижение и от гледна точка на икономиката и заетостта. Симпозиумът ще даде възможност на международно известни изследователи и експерти от публичния и частния сектор да се съберат и да обсъдят въпроси, свързани с иновациите и защитата на сортовете растения, техниките за размножаване на растенията и качеството на доставките за разсадници, нови производствени системи, включващи техники за прецизно земеделие, качество и управление на пазара.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Вторник, 20 Февруари 2024

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции, заяви...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Понеделник, 19 Февруари 2024

163 фирми вече са заявили участие върху повече от 33 хиляди кв.м. изложбена площ     Шестнадесетото...

Компании, Събития, Анализи

Шест български вина със „Златен ритон” от Международния конкурс

Шест български вина със „Златен ритон” от Международния конкурс

Четвъртък, 22 Февруари 2024

Шест български вина спечелиха приза „Златен ритон“ от Международната специализирана изложба ВИНАРИЯ 2024. Два...

Реколта, Пазари, Цени

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25% и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

Вторник, 20 Февруари 2024

Изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката...

Иновации, Обучение, Агросвят

Macfrut 2024: акцент върху иновациите и устойчивостта в земеделието

Macfrut 2024: акцент върху иновациите и устойчивостта в земеделието

Четвъртък, 22 Февруари 2024

Международното изложение за плодове и зеленчуци Macfrut, което ще се проведе в Римини, Италия...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.