ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да предотвратят или намалят случаите на щети от замръзване. Последните тестове в Обединеното кралство и региона Лацио в Италия доказват тяхната ефикасност.

(Комо, 10 април 2024 г.) - С проблемите, произтичащи от изменението на климата, щетите от късното замръзване са все по-голяма заплаха и събития от този вид могат да застрашат реколтата и резултатите от цялата земеделска година от самото начало.

Критичният период за увреждане от замръзване започва, когато растенията и дърветата излязат от зимния си покой и точно по това време фермерите трябва да са готови да се борят с неблагоприятните метеорологични условия с активни методи за растителна защита.

Arrigoni, европейски лидер в производството на технически текстил за селското стопанство, предлага серия от решения, които предоставят реални, ефективни отговори за предотвратяване или намаляване на случаите на щети от замръзване, в зависимост от климатичната зона и изискванията за отглеждане.

Текстилните паравани Arrigoni са проектирани да осигурят многофункционална ефективност. Освен че позволяват значителен контрол по отношение на късните слани, те осигуряват физическа защита срещу различни заплахи (птици, градушка, насекоми, прекомерна UV радиация, дъжд и др.) и променят средата на отглеждане (влажност, сянка, температура).

По-конкретно, за защита от замръзване мрежата действа като одеяло, улавя скреж на повърхността си и задържа топлината, която земята натрупва през деня и отдава през нощта, докато през деня намалява нагряването на културите. Това означава, че мрежата поддържа по-балансирана температура, предотвратявайки вредните топлинни шокове между деня и нощта. Нивото на защита от замръзване нараства пропорционално на плътността на техническия текстил и се подобрява, ако стените на конструкцията са затворени през критичния период.

Най-иновативните решения на Arrigoni включват Protecta®, покриваща система от монофиламент Arlene Diamond с висока издръжливост, способна да осигури контрол на температурата, вентилация и висока якост. Мултифункционалното защитно решение Arrigoni е ефективно дори на особено ветровити места.

През февруари 2022 г. ферма в Обединеното кралство постигна измерими резултати в овощните градини със сливи и кайсии: в сравнение с открито поле, нощната температура вътре в екраните Protecta® беше поне с 2 градуса по-висока.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Парламентът преизбра Урсула фон дер Лайен за председател на Комисията

Парламентът преизбра Урсула фон дер Лайен за председател на Комисията

Четвъртък, 18 Юли 2024

С 401 гласа „за“ Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за председател на...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

„Напоителни системи“ ще получат одобрение на допълнителни водни количества за напояване на земеделските площи

„Напоителни системи“ ще получат одобрение на допълнителни водни количества за напояване на земеделските площи

Вторник, 25 Юни 2024

„Напоителни системи“ ще получат одобрение на допълнителни водни количества за напояване на земеделските площи...

Компании, Събития, Анализи

Рекордна година за Innov’Space

Рекордна година за Innov’Space

Сряда, 10 Юли 2024

2024 г. е рекордна година по отношение на наградените звезди и специалните похвали „Най-добрият...

Реколта, Пазари, Цени

НАЗ стартира кампания в помощ на животновъдите от Сакар планина

НАЗ стартира кампания в помощ на животновъдите от Сакар планина

Сряда, 17 Юли 2024

Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) стартира кампания в помощ на животновъдите, засегнати от големия...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.