Японски трактори - роботи Yanmar излизат на пазара на 1 април

YanmarAgribusiness Co., Ltd., дъщерно дружество на Yanmar Holdings, обяви модернизирането на своята серия автономни трактори, които могат да работят напълно или частично автономно. Новите версии ще бъдат пуснати в продажба в Япония от 1 април 2021 г.

През последните години се наблюдава увеличение на широкомащабното земеделие в Япония, предизвикано от обединяването на по-малките ферми в по-големи предприятия. В същото време намаляващото и застаряващо земеделско население доведе до недостиг на работна сила в японското земеделие. Пазарът на автономни селскостопански машини се издига, за да отговори на тези предизвикателства. Модернизираните роботи / автотрактори на Yanmar ще използват многочестотна антена за стабилна връзка и по-висока точност на позициониране към по-безопасен, още по-ефективен автономен трактор.

„Автотракторите и роботизираните трактори на Yanmar са намерили благосклонност сред фермерската общност заради тяхната ефективност, надеждност и точност“, каза НагамориМасуда, президент на аграрния бизнес на Yanmar. „С тези нови модели Yanmar предлага на фермерите още по-голяма стойност с по-здрава технология за позициониране, която позволява още по-голяма гъвкавост на полето.“ Yanmar ще продължи да работи, за да отговори на нуждите на клиентите, допринасяйки за устойчиво земеделие.

Приемайки сигнали на три различни честоти от сателита GNSS, многочестотната антена може да осигури безопасно шофиране, дори ако сигналът е прекъснат на една от честотите. Освен това времето за позициониране е намалено със 75%, което позволява работата да започне скоро след пристигането на полето.

 Преди това, чрез получаване както на сигнал от сателита GNSS, така и на корекция от базова станция, беше възможно да се постигне точност от ± 3 cm.

Новата система получава мултичестотен сигнал, позволяващ на трактора да получава данни за позициониране на местната референтна точка, за да определи позицията си чрез VRS. Това означава, че вече не е необходимо да инсталирате базова станция на Yanmar и системата може да се използва навсякъде, където е наличен мобилен сигнал. ※ VRS (Виртуална референтна станция) Изисква използване на услуга за корекционен сигнал.

Повишената стабилност на позиционирането позволява нови видове работа. Тъй като позиционирането на трактора е изключително стабилно, е възможно да се извършват прецизни работи при по-ниски скорости до 0,5 kph. Досега недостъпни задачи като комбинирано обработване на почвата вече могат да се изпълняват от роботизирания трактор.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Коалицията "За зелен рестарт" настоява Националният план за възстановяване и устойчивост да бъде подобрен

Коалицията "За зелен рестарт" настоява Националният план за възстановяване и устойчивост да бъде подобрен

Friday, 14 May 2021

Коалицията от граждански организации “За зелен рестарт” изпрати отворено писмо до служебното правителство по...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Предстои оповестяване на резултатите от инспекцията във фермата за норки в село Маджерито, област Стара Загора

Предстои оповестяване на резултатите от инспекцията във фермата за норки в село Маджерито, област Стара Загора

Friday, 14 May 2021

Предстои оповестяване на резултатите от инспекцията във фермата за норки в село Маджерито в...

Компании, Събития, Анализи

Panda Labs открива новатори в сферите на храните и отпадъците

Panda Labs открива новатори в сферите на храните и отпадъците

Wednesday, 12 May 2021

Седемте най-добри отбора от цялата страна ще премерят сили на финала на мастъркласовете, организирани...

Реколта, Пазари, Цени

От днес в борбата с градушките в Централна и Североизточна България се включват три самолета

От днес в борбата с градушките в Централна и Североизточна България се включват три самолета

Friday, 14 May 2021

В  12:00 ч. днес стартира пилотният проект за противоградова защита с три самолета. Тя...

Иновации, Обучение, Агросвят

Panda Labs на WWF гледа към бъдещето на мобилността

Panda Labs на WWF гледа към бъдещето на мобилността

Wednesday, 28 April 2021

Програмата за младежки иновации на WWF полага началото на третия си семестър Времето лети и...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.