Очаква се страхотна година за чери домата DURILLO

На този етап от прибирането на реколтата всички знаци сочат към сезон с изключително качество. Отличителните характеристики на чери домата носят висока възвращаемост за производителя.

2021 годинасе очертава страхотна за чери домат Дурило, отглеждан от TopSeeds International, световната компания за зеленчукови семена, специализирана в разработването, производството и разпространението на иновативни, висококачествени хибридни сортове.

Durillo, чери домат, предлага перфектна твърдост и отличен блестящ червен цвят, характеристики, които често не се срещат заедно, но са много популярни сред широкомащабното разпространение и крайните потребители. Нещо повече, не се регистрират съществени намаления в добива.

Февруари в Италия, е решаващо време за реколтата от Durillo, международен сорт домати TopSeeds, който стои над останалите сортове чери домати благодарение на високия си добив, ярък цвят, еднородни плодове, компактни клъстери и ненадмината твърдост. Събирането всъщност започна през декември и ще приключи в края на май и началото на юни, но на този етап качеството на продукта става очевидно и могат да се правят прогнози за останалата част от сезона. През тези седмици се виждат както горните гроздове, така и зрелите на долните клони, като осигуряват обща картина на общата реколта, която може да се очаква.

„Клъстерите остават постоянни както по размер, така и по брой, дори през зимата, когато, разбира се, дните са по-кратки и затова има по-малко дневна светлина“, съобщава FabrizioIurato, разработчик на продукти и търговски представител на TSI Italia. „Фермерите, които понастоящем отглеждат Дурило, са много доволни от производството, а други ни канят да разгледаме техните култури на растението, за да се възхитим на основните характеристики на сорта - неговия яркочервен цвят, неговата твърдост и непрекъснатостта на реколтата на растението дори по време на дълги цикли - за нас.“

Durillo F1 е неопределен сорт със средно висока жизненост и къси междувъзлия. Цъфтежът е изобилен, с отлично залягане на плодовете дори на по-високите клони. Клъстерите са редовни, компактни и елегантни, с видими месести зелени части, които удължават срока на годност на продукта, което позволява да се избегнат ненужни хранителни отпадъци. Сортът дава големи количества плодове с атрактивен яркочервен цвят и добра поносимост към напукване.

Средното тегло на плодовете е около 25-28 грама, а непрекъснатостта на реколтата е отлична. С оглед на цялостното си предимство, Durillo F1 е сорт, който обещава и осигурява добра възвращаемост за цялата производител на хранителни вериги, търговци на едро, търговци на дребно, а също така отговаря на изискванията на крайните потребители.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Коалицията "За зелен рестарт" настоява Националният план за възстановяване и устойчивост да бъде подобрен

Коалицията "За зелен рестарт" настоява Националният план за възстановяване и устойчивост да бъде подобрен

Friday, 14 May 2021

Коалицията от граждански организации “За зелен рестарт” изпрати отворено писмо до служебното правителство по...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Предстои оповестяване на резултатите от инспекцията във фермата за норки в село Маджерито, област Стара Загора

Предстои оповестяване на резултатите от инспекцията във фермата за норки в село Маджерито, област Стара Загора

Friday, 14 May 2021

Предстои оповестяване на резултатите от инспекцията във фермата за норки в село Маджерито в...

Компании, Събития, Анализи

Panda Labs открива новатори в сферите на храните и отпадъците

Panda Labs открива новатори в сферите на храните и отпадъците

Wednesday, 12 May 2021

Седемте най-добри отбора от цялата страна ще премерят сили на финала на мастъркласовете, организирани...

Реколта, Пазари, Цени

От днес в борбата с градушките в Централна и Североизточна България се включват три самолета

От днес в борбата с градушките в Централна и Североизточна България се включват три самолета

Friday, 14 May 2021

В  12:00 ч. днес стартира пилотният проект за противоградова защита с три самолета. Тя...

Иновации, Обучение, Агросвят

Panda Labs на WWF гледа към бъдещето на мобилността

Panda Labs на WWF гледа към бъдещето на мобилността

Wednesday, 28 April 2021

Програмата за младежки иновации на WWF полага началото на третия си семестър Времето лети и...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.