Agrilevante 2023: организационната машина е готова и работи

Регистрацията беше отворена тази сутрин за индустрии-изложители, които ще участват в събитието в Бари от 5 до 8 октомври. Големи очаквания за изложба, посветена на технологиите за селскостопански вериги за доставки, типични за средиземноморската зона, и която има за цел да повтори нивата на обществена посещаемост и международен престиж, постигнати през 2019 г., преди спирането поради извънредна ситуация със здравето.

 

Agrilevante се завръща в международния изложбен календар и празнува седмото си издание от 5 до 8 октомври в изложбения център в Бари. Тази сутрин организаторът на изложението FederUnacoma surl отвори регистрация за фирми изложители на специално подготвената онлайн платформа, с което започна похода към октомврийското събитие, едно от най-важните за селскостопанския сектор в цялото Средиземноморие. След спирането на изданието през 2021 г. поради извънредна ситуация в областта на здравеопазването, двугодишното Agrilevante - което винаги е било организирано с подкрепата на Президентството и Министерството на земеделието на регион Пулия и в сътрудничество с Nuova Fiera del Levante - има за цел да потвърди резултатите от изданието през 2019 г., когато броят на компаниите изложители достигна 360, представляващи 19 държави, а посетителите от 65 страни надхвърлиха 80 хиляди. Международният характер е силната страна на това изложение, което включва активното сътрудничество на агенцията ICE за организиране на чуждестранни делегации и предлага технологии за всички основни производствени вериги на средиземноморските и африканските региони: зърнени храни, зехтин, вино , плодове и зеленчуци, животновъдство и нехранителни и енергийни суровини. Оператори от Южна Европа, Балканите, Близкия изток, Северна и Субсахарска Африка ще намерят огромен избор от трактори, машини за прибиране на реколтата, оборудване, системи за напояване и третиране и модерни електронни устройства за всеки вид обработка и всеки модел на селско стопанство. в павилионите на Fiera del Levante. Наред с над 8000-те модела машини и съоръжения значителен интерес ще предизвика изложението на ценни породи говеда, коне, овце, кози и птици. Наличието на раздел, посветен на технологиите за Земеделие 4.0, също ще привлече интерес, докато през следващите седмици ще бъде изготвена програмата от конвенции, конференции и семинари в сътрудничество с престижни институции като Университета в Бари и Средиземноморския агрономически институт , както и с важни организации в селскостопанския сектор и веригата за доставки на агро-механично оборудване.

 

Рим, 2 февруари 2023 г

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

ЕК одобри облекчения при търговията с живи свине и продукти добити от тях за България

ЕК одобри облекчения при търговията с живи свине и продукти добити от тях за България

Понеделник, 27 Март 2023

Държавите членки единодушно одобриха промяна в регионализацията на страната ни по отношение на болестта...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Прецизно земеделие: сеитба на царевица в Бибионе с MS8230 на MaterMacc

Прецизно земеделие: сеитба на царевица в Бибионе с MS8230 на MaterMacc

Четвъртък, 16 Март 2023

Свидетелството на фермата Морето: Миналата пролет отидохме в Бибионе, в провинция Венеция, за да настроим...

Компании, Събития, Анализи

Два дни до откриването на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ и ЦВЕТНА ПРОЛЕТ в Панаира

Два дни до откриването на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ и ЦВЕТНА ПРОЛЕТ в Панаира

Понеделник, 20 Март 2023

В сряда ще бъдат открити две от най-зелените и цветни изложби от календара на...

Реколта, Пазари, Цени

Министерството на земеделието работи по дигитална карта за българските традиционни продукти

Министерството на земеделието работи по дигитална карта за българските традиционни продукти

Събота, 25 Март 2023

Министерството на земеделието работи по дигитална карта за българските традиционни продукти, обичаи и забележителности,...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Дневните пари при командировка в България се увеличават двойно

Дневните пари при командировка в България се увеличават двойно

Сряда, 22 Март 2023

Минималният размер на дневните пари при командировка в България да се увеличи от 20...

Иновации, Обучение, Агросвят

Заместник-министър Джиков: Иновациите ще ускорят растежа на българското производство

Заместник-министър Джиков: Иновациите ще ускорят растежа на българското производство

Четвъртък, 16 Март 2023

Иновациите в агросектора, включително автоматизацията и дигитализацията, ще ускорят  растежа на българското производство в...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.