Agrilevante 2023: Парад на елитни машини, оборудване и технологии за средиземноморско земеделие

Потвърдено е участието на официални чуждестранни делегации от 35 държави, организирани от Agenzia ICE и FederUnacoma. Програмата за представяне на изложбата пред чуждестранната преса е в разгара си: след инициативите в Турция, Мароко и Сърбия вече са насрочени такива в Гърция и Алжир, а други се планират в целевите страни.

 

Agrilevante - което ще се проведе в изложбения център в Бари от 5 до 8 октомври - се утвърждава като събитие с международна репутация. Изложбата, организирана от FederUnacoma с Ente Fiera del Levante в сътрудничество с департамента по земеделие на регион Пулия и посветена на машини, оборудване и технологии за средиземноморското земеделие, ще бъде посетена от производители от 18 страни и се очакват посетители от 60 страни в Южна Европа, Северна Африка и Субсахарска Африка, Близкия изток, Източна Европа и Балканите. Но преди всичко се очаква специализирани бизнесмени от 35 държави и избрани от Agenzia ICE и FederUnacoma да проведат бизнес срещи, насочени към закупуване на технологии от ново поколение за зърно, вино, зехтин, плодове и зеленчуци, добитък и биоенергийни сектори. Павилион, разположен в северната част на изложбения център, ще бъде специално създаден за бизнес срещи на чуждестранни делегати, които ще могат да разчитат на услугите за приемане, устен превод и договорна помощ, предоставяни от ICE и FederUnacoma. Информационната кампания в целевите страни е в разгара си: след международната пресконференция, проведена миналия април в средиземноморския агрономически институт Ciheam в Бари, инициативите за разпространение, проведени на азербайджански по време на Caspian Agro в Баку и в рамките на селскостопанския панаир в Коня през Турция и пресконференцията на Сиамския панаир в Мекнес, Мароко; презентация на събитието беше направена от президента на FederUnacoma Алесандро Малаволти в събота, 20 май на Международния селскостопански панаир в Нови Сад, Сърбия, по време на официалната мисия на италианското правителство, водена от министъра на земеделието Франческо Лолобриджида. Предстоят нови инициативи: пресконференция ще се проведе на 9 юни в Солун в рамките на панаира Forward Green, а втора конференция вече е насрочена за 21 юни в Алжир по време на Международния селскостопански панаир в Алжир. Дефинират се допълнителни инициативи за предоставяне на технически данни за изложението, информация за видовете изложени превозни средства и предварителна информация за календара на конференциите и семинарите по технологични, както и политико-икономически теми, които ще оживят четиридневното събитие в Пулия.

 

 

Рим, 26 май 2023 г

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Парламентът преизбра Урсула фон дер Лайен за председател на Комисията

Парламентът преизбра Урсула фон дер Лайен за председател на Комисията

Четвъртък, 18 Юли 2024

С 401 гласа „за“ Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за председател на...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

„Напоителни системи“ ще получат одобрение на допълнителни водни количества за напояване на земеделските площи

„Напоителни системи“ ще получат одобрение на допълнителни водни количества за напояване на земеделските площи

Вторник, 25 Юни 2024

„Напоителни системи“ ще получат одобрение на допълнителни водни количества за напояване на земеделските площи...

Компании, Събития, Анализи

Рекордна година за Innov’Space

Рекордна година за Innov’Space

Сряда, 10 Юли 2024

2024 г. е рекордна година по отношение на наградените звезди и специалните похвали „Най-добрият...

Реколта, Пазари, Цени

НАЗ стартира кампания в помощ на животновъдите от Сакар планина

НАЗ стартира кампания в помощ на животновъдите от Сакар планина

Сряда, 17 Юли 2024

Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) стартира кампания в помощ на животновъдите, засегнати от големия...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.