Macfrut 2024: Подготовката е в ход

Започна промоционалната кампания за 41-вото издание на Macfrut, международният търговски панаир за сектора на пресните продукти, който ще се проведе от 8 до 10 май 2024 г. в Римини Експо център, Италия.

 

Чезенатико, 11 юли 2023 г. – Подготовката е в ход за Macfrut 2024. Изданието за 2023 г., което беше посрещнато с голям ентусиазъм, приключи само преди два месеца, но организаторите вече са започнали работа по 41-вото издание, което ще се проведе от 8 до 10 май 2024 г. в Римини Експо център. Преди няколко дни стартира промоционална кампания, която стартира по-рано от предишните издания по желание на много изложители. Вече са дефинирани и основните теми на предстоящото издание.

 

41-ото издание на Macfrut ще бъде официално представено на 11 октомври на Expo Doha в италианския павилион, специално проектиран от самата Cesena Fiera. Столицата на Катар не е избрана случайно: тя е част от пътуване, което Macfrut предприе, със специален фокус върху Арабския полуостров, където беше домакин на презентации в Дубай (2022) и Рияд (2023). Всъщност този стратегически регион ще бъде международният партньор на Macfrut 2024. Известен със своите първокласни плодове и зеленчуци, по-специално с фурми, Арабският полуостров внася 70% от пресните плодове и зеленчуци, които консумира. На този фон Италия има потенциала да играе решаваща роля като център в Южна Европа за своята морска логистика. Фактът, че нарастващ брой професионалисти в сектора и посетители от този регион посещават Macfrut, показва и доказва, че търговските отношения между Арабския полуостров и Европа са нараснали през последните няколко години.

 

Десертното грозде ще бъде ключовият продукт на Macfrut 2024: то е един от основните елементи на износа на плодове и зеленчуци „Произведено в Италия“ в световен мащаб, тъй като много иновативни сортове грозде се изнасят успешно. Международен симпозиум (Macfrut Table Grape Symposium) ще бъде посветен на цялата верига за доставка на десертно грозде, докато партньорският регион ще бъде Пулия, регион на Италия, който е световно известен със своите качествени продукти, които включват и „Uva di Грозде от ЗГУ Пулия.

 

Основна нова характеристика на изданието през 2024 г. е Macfrut Academy, услуга, запазена изключително за изложители, които ще могат да се възползват през цялата година от поредица от специализирани услуги: сесии с технически фокус върху иновациите, лични и онлайн събития и професионални срещи с експерти от цял свят. Всъщност Macfrut Academy удължава продължителността на търговския панаир, който се превръща в център за поддържане на връзка с играчите от световната индустрия през цялата година.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Вторник, 20 Февруари 2024

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции, заяви...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Понеделник, 19 Февруари 2024

163 фирми вече са заявили участие върху повече от 33 хиляди кв.м. изложбена площ     Шестнадесетото...

Компании, Събития, Анализи

Шест български вина със „Златен ритон” от Международния конкурс

Шест български вина със „Златен ритон” от Международния конкурс

Четвъртък, 22 Февруари 2024

Шест български вина спечелиха приза „Златен ритон“ от Международната специализирана изложба ВИНАРИЯ 2024. Два...

Реколта, Пазари, Цени

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25% и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

Вторник, 20 Февруари 2024

Изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката...

Иновации, Обучение, Агросвят

Macfrut 2024: акцент върху иновациите и устойчивостта в земеделието

Macfrut 2024: акцент върху иновациите и устойчивостта в земеделието

Четвъртък, 22 Февруари 2024

Международното изложение за плодове и зеленчуци Macfrut, което ще се проведе в Римини, Италия...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.