Конгресът Interpoma 2024: Прожектори върху новите генетични технологии

Традиционният търговски конгрес на ябълковата индустрия е разделен на две сесии, насрочени за сутринта на 21 и 22 ноември 2024 г. по време на 13-ия Interpoma във Fiera Bolzano.

 

Берлин, 7 февруари 2024 г. – На 21 и 22 ноември 2024 г. конгресът на Interpoma ще се проведе във Fiera Bolzano по време на търговския панаир Interpoma. Конгресът е единственото по рода си международно събитие, посветено на ябълките и най-новите иновации в индустрията. Той се ръководи от Валтер Гуера, ръководител на работната група по овощарство в експерименталния център Лаймбург от 2005 г. и заместник-директор на центъра от 2021 г.

Международният конгрес е разделен на две сутрешни сесии. Панел от международни експерти ще обсъди „Генетична еволюция: Нови технологии за развъждане“ на 21 ноември, докато фокусът ще се измести към „Дигитална революция: Овощни градини на бъдещето“ на 22 ноември.

Първата конференция сутринта на 21 ноември ще включва пет основни лектори и последна кръгла маса. Anja Lukasiewicz (WUR Wageningen, Холандия) ще започне с преглед на глобалното законодателство, регулиращо индустрията. Giovanni Broggini (ETH Zurich) ще последва с актуална информация за най-новото състояние на изследванията; Нийл Картър (OS Fruits, САЩ) ще разгледа ябълките в САЩ и ще говори за ГМО сорта Arctic® Apples; Анджела Беарт (ETH Цюрих) ще даде представа за това какво мислят потребителите, а Ян Плаге (Bioland, Германия) ще представи някои ключови аргументи, изтъкнати от противниците на NBTs, Нови техники за развъждане.

На 22 ноември конференцията ще се фокусира върху дигиталните решения в самата овощна градина. Някои от вече потвърдените лектори са Walter Guerra, Konni Biegert (KOB Bodensee) от Германия, Luigi Manfrini (S3O Bologna) от Италия, Ian Goodwin (Tatura farms) от Австралия, Steve Mantle (Inovv8) от САЩ и Àlex Escolà Agustí (Universitat de Lleida) от Испания.

Уолтър Гуера, координатор на Конгреса, казва: „За пореден път Конгресът на Interpoma ще предостави на всички заинтересовани страни както преглед, така и лазерно остър фокус върху света на ябълките и как индустрията се променя. Технологичният напредък в развъждането ще бъде обсъден заедно с анализ на непрекъснато нарастващата подкрепа, предлагана от цифрови решения, главно AI, както и други.“

Ранните регистрации за Конгреса на Interpoma започват през пролетта.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Парламентът преизбра Урсула фон дер Лайен за председател на Комисията

Парламентът преизбра Урсула фон дер Лайен за председател на Комисията

Четвъртък, 18 Юли 2024

С 401 гласа „за“ Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за председател на...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

„Напоителни системи“ ще получат одобрение на допълнителни водни количества за напояване на земеделските площи

„Напоителни системи“ ще получат одобрение на допълнителни водни количества за напояване на земеделските площи

Вторник, 25 Юни 2024

„Напоителни системи“ ще получат одобрение на допълнителни водни количества за напояване на земеделските площи...

Компании, Събития, Анализи

Рекордна година за Innov’Space

Рекордна година за Innov’Space

Сряда, 10 Юли 2024

2024 г. е рекордна година по отношение на наградените звезди и специалните похвали „Най-добрият...

Реколта, Пазари, Цени

НАЗ стартира кампания в помощ на животновъдите от Сакар планина

НАЗ стартира кампания в помощ на животновъдите от Сакар планина

Сряда, 17 Юли 2024

Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) стартира кампания в помощ на животновъдите, засегнати от големия...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.