Селскостопанска техника: Made in Italy - главен герой в Уганда

На 21 и 22 март в Кампала се проведе познавателно събитие, посветено на италианските селскостопански механици. Производителите представиха специфични технологии за нуждите от механизация на Уганда. По време на събитието, в което участваха и италианският посланик Мауро Масони и директорът на ICE на Адис Абеба Рикардо Зукони, беше представено 46-ото издание на EIMA.

 

Италианските земеделски механици бяха във фокуса на познавателно и промоционално събитие, което се проведе на 21 и 22 март в столицата на Уганда, Кампала. Организирано от Италианската търговска агенция и Асоциацията на производителите на селскостопански машини FederUnacoma, събитието видя участието на известни марки в агромеханичния сектор, които показаха на фермерите и техниците от Уганда най-подходящите технологични решения, за да отговорят на техните нужди от механизация. В следобедните часове на 21 март, в края на презентацията, се проведоха бизнес срещи между участващите компании и операторите на африканската държава, които по този начин имаха възможност да осъществят директна връзка с италиански компании. На следващия ден, 22 март, участниците участваха в няколко посещения на някои важни вносители и дистрибутори на селскостопанска техника, като им даде представа за характеристиките на дистрибуторската мрежа за сектора на селскостопанска техника в страната. Поради това двудневното събитие в Кампала беше важна възможност за укрепване на сътрудничеството между Италия и африканската държава и в сектора на селскостопанската механика. „Никога досега, през последните години, характеризиращи се с глобалната здравна криза, напрежението в Червено море и умножаването на международните конфликти, селското стопанство не се е очертавало като силно стратегически сектор, фундаментален не само за продоволствената сигурност, но и за управлението на природните ресурси и за икономическата и политическа стабилност на всяка страна. Сътрудничеството в селскостопанската област между Уганда и Италия – каза италианският посланик в Кампала Мауро Масони, откривайки срещата на 21 март – днес е приоритет, централна тема в политическия дневен ред на двете страни, повторено и от премиера Мелони по време на Среща на върха Италия-Африка”.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Петък, 12 Април 2024

За втора поредна година Европейската комисия стартира второто издание на конкурса „Наградите за вдъхновение...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

Четвъртък, 04 Април 2024

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката   Годишният мозъчен тръст на Федерацията на производителите на селскостопански машини...

Компании, Събития, Анализи

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Четвъртък, 11 Април 2024

AMI, Бристол, 11/04/2024 AMI са развълнувани да обявят публикуването на нашия най-нов доклад за...

Реколта, Пазари, Цени

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Събота, 13 Април 2024

„Българските винопроизводители съчетават историческите традиции, които имаме с новите модерни технологии и създават вина...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.