Селскостопанската техника в Индия и стратегическата роля на EIMA Agrimach

Силният растеж на пазара на селскостопански машини все още не е запълнил технологичния дефицит на индийското селско стопанство. Прогнозите показват, че нарастващата тенденция, благоприятствана от програмите за държавно субсидиране, ще продължи и през следващите години с инвестиции в последно поколение машини. Агромеханичните изложения са център на знанието.

 

С общо повече от 915 000 земеделски машини, регистрирани през 2023 г.в Индия е потвърдено, че е на върха на световния пазар на трактори. Продажбите, оценени на 7,5 милиарда долара, растат от шест години, но това увеличение не е запълнило технологичния дефицит на индийския първичен сектор. Това става ясно от доклада на тема „Механизация на селското стопанство: катализатор за устойчив селскостопански растеж“, изготвен от консултантската фирма PWC India и от FICCI, Индийската федерация на търговско-промишлените камари. От 70-те години до днес интензитетът на механизация в азиатската страна се е увеличил с 600%, от 0,46 kW на хектар до 2,48 kW, но - се казва в доклада - все още е далеч от 4 kW/ha, посочени от правителството като цел, която трябва да бъде постигната през 2030 г. за подобряване на производителността на селскостопанския сектор. В тази перспектива, за да бъде наистина ефективна, основната икономика на субконтинента трябва да се съсредоточи не само върху увеличаването на броя на тракторите, използвани от фермите, особено семейните ферми, които все още разчитат прекомерно на ръчния труд, но преди всичко върху въвеждането на последно поколение машини . В страна, която трябва да отговори на нарастващото търсене на храни, практиките за прецизно земеделие, както и дигитализацията и използването на напреднали роботизирани технологии са от съществено значение както за оптимизиране на използването на производствени фактори и увеличаване на добивите, така и за осигуряване на устойчивост на производството. Освен това, за да насърчи инвестициите в най-новото поколение машини, федералното правителство – продължава докладът – е предоставило различни инструменти за стимулиране, като този, наречен Подмисия за селскостопанска механизация.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Стартира второто издание на „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони” (ARIA)

Петък, 12 Април 2024

За втора поредна година Европейската комисия стартира второто издание на конкурса „Наградите за вдъхновение...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката

Четвъртък, 04 Април 2024

FederUnacoma: стратегически план за агротехниката   Годишният мозъчен тръст на Федерацията на производителите на селскостопански машини...

Компании, Събития, Анализи

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

Четвъртък, 11 Април 2024

AMI, Бристол, 11/04/2024 AMI са развълнувани да обявят публикуването на нашия най-нов доклад за...

Реколта, Пазари, Цени

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Българските винопроизводители създават вина с уникални качества

Събота, 13 Април 2024

„Българските винопроизводители съчетават историческите традиции, които имаме с новите модерни технологии и създават вина...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.