Наградиха най-добрите винопроизвотели във “Фестивал на виното Розе”

Наградиха най-добрите винопроизвотели във Фестивал на виното Розе, който се провежда за девета поредна година в Казанлък.

Кметът на града  Галина Стоянова се обърна с поздрав към участниците и организаторите на престижния форум за хубаво българско вино - семейство Дундакови и посочи, че реализацията на прекрасната идея се дължи изцяло на хъса на Анна Дундакова и подкрепата  на нейния съпруг Мирослав.

 Ани мина през доста перипетии докато се наложи с конкурса и го направи за краткото времe, за кратките години национален и първи по рода си в България, който наистина класира най-добрите вина, сподели пред присъстващите кметът на община Казанлък и отбеляза, че сред 50-те винопроизводители представяните продукти далеч не са само Розе. Избите участват с цялата палитра от производствата си

Председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов връчи заедно с Кмета Голямата награда в Националния конкурс за Розе „Златен киликс“, първи по рода си в цяла България на Винарска изба Едоардо Миролио за „Био Розе Органик Букет и Мавруд 2018“

Фестивалът на виното Розе е част от пъстрата палитра от събития на Фестивал на розата 2019.Доц. Спасов, Катя Йончева и Цвети Тановска, представители на българските сомелиери бяха част от елитното жури на конкурса. Голямата дама на българското вино Вили Гълъбова представи всички победители в конкурса.Отличието спечели италианецът Едуардо Миолио „Био розе Органик 2018“.

Сега видях Долината, истински, от край до край: ореховите градини, белите пътища, Тунджа и всичкото това поле, окъпано от светлина, насред които е градът – бял, пречистен, празничен, изкъпан от дъжда и дъхав на трендафили.“, приветства присъстващите на празника Кметът на Казанлък Галина Стоянова, която цитира Почетния гражданин на Казанлък Петър Константинов с описание от 1985 година.

 Днес Долината на розите и нашият Казанлък са още по – красиви и богати на трендафили, на талантливи хора, на много природа и красота.  Кметът на Казанлък пристъпи към ритуала по връчване на Ключа на града на неговата нова владетелка и символично му предаване в ръцете на 51–та Царица Роза с пожеланието: Освен да обича и съхранява Долината, да я прославя в далечните и близки друмища на България и света. За да има Казанлък, да е честит и за неговата слава!

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Борис Джонсън: Да се подготвим сериозно за вариант твърд Brexit

Борис Джонсън: Да се подготвим сериозно за вариант твърд Brexit

Вторник, 25 Юни 2019

Да се подготвим уверено и сериозно за вариант "твърд" Brexit, заяви Борис Джонсън, фаворит...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

КОРАГЕН™ 20 СК - ефективната защита от неприятели при царевицата

КОРАГЕН™ 20 СК - ефективната защита от неприятели при царевицата

Неделя, 23 Юни 2019

От години царевицата е най-разпространената фуражна култура в нашата страна и има висок продуктивен...

Компании, Събития, Анализи

Празник на киселото мляко ще се проведе в Трън

Празник на киселото мляко ще се проведе в Трън

Вторник, 25 Юни 2019

 Празник на киселото мляко ще се проведе на 29 юни в Трън, съобщиха от...

Реколта, Пазари, Цени

Ръст с 12,9% отбелязва събраната продукция от ягоди и праскови

Ръст с 12,9% отбелязва събраната продукция от ягоди и праскови

Вторник, 25 Юни 2019

Към средата на м. юни 2019 г. производството на картофи, домати, фуражен грах и...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Биопроизводителите получиха още 9 млн. лв.  по мярка 11

Биопроизводителите получиха още 9 млн. лв. по мярка 11

Четвъртък, 20 Юни 2019

ДФ „Земеделие“ преведе още близо 9 млн. лв. по мярка 11 „Биологично земеделие“ от...

Иновации, Обучение, Агросвят

20 000 декара лавандулови полета засаждат в провинция Шаанкси

20 000 декара лавандулови полета засаждат в провинция Шаанкси

Неделя, 23 Юни 2019

Евгени Савчев, председател на Селскостопанската асоциация за международни отношения се срещна с председателя на...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.