Macfrut 2021 с фокус върху иновациите

Изданието на Macfrut през 2021 г., което ще се проведе от 7 до 9 септември в изложбения център на Римини, Италия  ще се фокусира върху технологиите с четири динамични области: Международни дни на аспержите, Полево решение Macfrut, Acquacampus и Greenhouse Technology Village

 Чезена - сензори за дистанционно насочване на селскостопански машини, дронове за обработка и устройства, които следят влагата на почвата в реално време. Всички тези иновации са примери за Селско стопанство 4.0, които показват, че този сектор играе все по-важна роля в истинска технологична революция и ще бъдат показани в Macfrut, от 7 до 9 септември в Римини. Всъщност, ако има един урок, който секторът е научил от пандемията Covid-19, това е осъзнаването, че конкурентоспособността на международния пазар и иновациите вървят ръка за ръка.

 Международният търговски панаир за сектора на плодовете и зеленчуците ще включва четири динамични области с различни дейности, всички с една и съща тема: иновации. Те ще включват четвъртото издание на Международните дни на аспержите, които за първи път ще бъдат домакини на Macfrut; тестово поле за селскостопанска техника с Macfrut Field Solution; Acquacampus, посветен на иновациите в напояването; и Greenhouse Technology Village, посветено на света на защитените култури.

 „Бъдещето на нашата индустрия зависи от развитието на технологията, която ни позволява да намалим разходите и да увеличим качеството и производствените добиви“, казва Лучано Трентини, координатор на динамичните области. „Фактът, че можем да видим тези иновации в действие, е добавена стойност за производителите и техниците, които ще се ръководят при избора си. Тези технологии често подобряват екологичната, икономическата и социалната устойчивост; те са все по-търсени от потребителите и силно подкрепяни от европейските политики. Четирите динамични области в Macfrut насочват в тази посока и предоставят подробна представа за постоянно променящия се сектор. “

 Международни дни на аспержите (IAD)

Сега в четвъртото си издание IAD предлага демонстрации на място, конференции и посещения. Тази област, организирана с научната и техническа подкрепа на Кристиан Бефве, един от водещите световни експерти в бранша, ще обхване всички аспекти, свързани с аспержите: от нови сортове до разсадник, от подготовката на земята за засаждане до грижите за аспержи , от събирането на бели и зелени аспержи до преработка на продукти по екологичен начин, за да се гарантират висококачествени продукти за крайните потребители.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Поуки от доклада на Европейската комисия относно върховенството на закона за 2020 г.

Поуки от доклада на Европейската комисия относно върховенството на закона за 2020 г.

Friday, 25 June 2021

  Подкопаването на ценностите на ЕС застрашава целия Европейски съюз Подходът на Комисията се приветства, но...

Компании, Събития, Анализи

Дискусия” Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони”

Дискусия” Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони”

Friday, 25 June 2021

Днес от 13.00 ч. бюрото за връзка на Европейския парламент в България съвместно с...

Реколта, Пазари, Цени

Министър Бозуков обсъди с посланика на Кралство Саудитска Арабия потенциала на аграрния стокообмен между двете държави

Министър Бозуков обсъди с посланика на Кралство Саудитска Арабия потенциала на аграрния стокообмен между двете държави

Wednesday, 23 June 2021

Страната ни има възможности и потенциал за повишаване на аграрния стокообмен с Кралство Саудитска...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Продължава изплащането на субсидиите за хуманно отношение към животните

Продължава изплащането на субсидиите за хуманно отношение към животните

Thursday, 24 June 2021

ДФ „Земеделие“ преведе още над 2 млн. лв. (2 045 032,56 лева) на 205...

Иновации, Обучение, Агросвят

Мария Габриел стартира общоевропейска онлайн платформа за образование за климата

Мария Габриел стартира общоевропейска онлайн платформа за образование за климата

Tuesday, 22 June 2021

Българският еврокомисар Мария Габриел организира в Брюксел първата конференция на Коалицията за образование за...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.