EIMA Idrotech:Устойчиво използване на водните ресурси

Устойчивото използване на водните ресурси е една от централните теми на EIMA International, голямото изложение на селскостопански машини, което ще се проведе в Болоня, Италия от 19 до 23 октомври.

 Събитието запазва голямо пространство за напояване и технологии за управление на водите, изложението Idrotech, което обхваща над 10 000 кв.метра изложбена площ, потвърждава успеха, постигнат за дебюта му на EIMA 2018. Към днешна дата повече от 250 изложбени индустрии, от които около 100 са чуждестранни, вече са потвърдили своето участие, но - според FederUnacoma, директен организатор на събитието в Болоня - техният брой все още може да се увеличи с оглед на стратегическото значение, което темата за водата придоби през последните години и следователно нарастващата търсенето на по-модерни технологии.  Изменението на климата изчерпва водните ресурси на планетата, тъй като намаляването на валежите и нарастващата неравномерност в тяхното разпределение правят невъзможно балансирането на потреблението и попълването на резервите.

 Според неотдавнашен доклад на ФАО тези резерви са намалели с 20% за 20 години, което води до 1,2 милиарда броя на хората, живеещи в райони с висок воден дефицит. Извънредната ситуация засяга и Европа, по-специално средиземноморския басейн, който - предупреждава Европейската агенция за околна среда - е все по-засегнат от опустиняването. В сценарий, характеризиращ се с нарастващо търсене на хранителни продукти, селското стопанство трябва непременно да увеличи добивите от производството, без да влошава водния дефицит, а отговорът се крие в използването на модерни технологични решения.

 Системите за изпомпване и филтриране, системи за подаване на вода от пръскачки до вагони с макари, от крила за дъжд до оборудване за торене и всички специфични компоненти, включително най-модерните контролни устройства и устройства, са широката гама от продукти, които EIMA Idrotech може да представи и който може да опише и благодарение на програма от конвенции и технически семинари, включващи университети и институции, които се провеждат на изложението.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Законодателен акт за цифровите услуги: регулиране на платформите за по-безопасна онлайн среда

Законодателен акт за цифровите услуги: регулиране на платформите за по-безопасна онлайн среда

Friday, 21 January 2022

  Членовете на ЕП дават зелена светлина за започване на преговори с държавите членки Мерки за...

Компании, Събития, Анализи

SIMA: 100 години земеделие, еволюция и революция, подкрепа, открития, производителност, споделяне, срещи и бизнес

SIMA: 100 години земеделие, еволюция и революция, подкрепа, открития, производителност, споделяне, срещи и бизнес

Friday, 21 January 2022

 Тази година изложението на решения и технологии за ефективно и устойчиво земеделие ви кани...

Реколта, Пазари, Цени

Хлебопроизводителите: сметките за ток се покачиха с 400%

Хлебопроизводителите: сметките за ток се покачиха с 400%

Friday, 21 January 2022

Сметките за ток се покачиха с 400 процента. Продължават да са направо шокиращи. И...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.