Macfrut 2021: Веригата за доставки на плодове и зеленчуци ще се покаже „на живо“

След година и половина виртуални отношения секторът най-накрая ще се събере отново в Macfrut, от 7 до 9 септември в Римини. Панаир Covid-Free, отворен за изложители и посетители. Нови функции: честванията на Международната година на плодовете и зеленчуците и многобройни сесии за фокус в индустрията.

 (Рим, 30 юни 2021 г.) - След година и половина „виртуални“ отношения секторът на плодовете и зеленчуците най-накрая ще се събере отново лично. Това ще се проведе в изложбения център на Римини по време на Macfrut, международния търговски панаир за индустрия за пресни продукти, насрочен от вторник 7 до четвъртък 9 септември. Освен че ще бъде първият панаир на плодове и зеленчуци, който ще се проведе лично, той ще отбележи едно от ключовите световни събития в бранша: Международната година на плодовете и зеленчуците, обявена от ФАО. Именно това е посоката, поета от поредица международни събития, организирани по време на този тридневен търговски панаир за популяризиране на многото положителни аспекти на този сектор, които ще бъдат разкрити през следващите няколко месеца.

 Macfrut, панаир без ковид

 Безопасността ще бъде основен приоритет при изданието през 2021 г. Забавянето на пандемията и мащабната глобална кампания за ваксинация проправят пътя за връщане към нормалното, а въвеждането на Зеления проход означава, че пътуванията в Европа могат да бъдат възобновени. Освен това професионалистите, пътуващи от страни извън ЕС, са освободени от карантина, при условие че вземат отрицателен тампон преди да влязат в Италия и останат по-малко от 120 часа (пет дни). Този срок може да бъде удължен с няколко дни, ако те могат да докажат, че пътуват с бизнес цел.

 В допълнение към тези разпоредби, Macfrut добави още една мярка, за да гарантира безопасността както на изложителите, така и на посетителите: търговският панаир ще бъде без Covid, тъй като достъпът до събитието ще бъде разрешен само за посетители, снабдени със Зелена карта. Тези, които нямат такъв, ще могат да направят бърз тест на двата входа на изложбения център в Римини.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Законодателен акт за цифровите услуги: регулиране на платформите за по-безопасна онлайн среда

Законодателен акт за цифровите услуги: регулиране на платформите за по-безопасна онлайн среда

Friday, 21 January 2022

  Членовете на ЕП дават зелена светлина за започване на преговори с държавите членки Мерки за...

Компании, Събития, Анализи

SIMA: 100 години земеделие, еволюция и революция, подкрепа, открития, производителност, споделяне, срещи и бизнес

SIMA: 100 години земеделие, еволюция и революция, подкрепа, открития, производителност, споделяне, срещи и бизнес

Friday, 21 January 2022

 Тази година изложението на решения и технологии за ефективно и устойчиво земеделие ви кани...

Реколта, Пазари, Цени

Хлебопроизводителите: сметките за ток се покачиха с 400%

Хлебопроизводителите: сметките за ток се покачиха с 400%

Friday, 21 January 2022

Сметките за ток се покачиха с 400 процента. Продължават да са направо шокиращи. И...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.