EIMA Green, градинарство в светлината на прожекторите

Уговорката за изложението EIMA Green, една от областите на специализация на EIMA International, пада в много благоприятно време за градинарския пазар. След като затвори първата половина на 2021 г. с рекорден ръст (+33%), секторът е готов да потвърди доброто си представяне и през втората половина. Събитието в Болоня,Италия, където ще бъдат представени всички видове градински машини и оборудване, е движеща сила за целия сектор.

Силното разширяване на пазара на машини и оборудване за проекти за градинарство и озеленяване големи очаквания за EIMA Green, международното изложение EIMA, посветено на градинарските технологии, проведено в Болоня от 19 до 23 октомври. Данните от Comagarden (асоциацията на италианските производители) въз основа на статистическите проучвания на Morgan показват значителен ръст през първата половина на годината, както за сектора като цяло (+33,7 през първата половина на 2020 г.), така и за основните категории на машини. Двуцифрено увеличение се отбелязва не само в продажбите на моторезачки (+21,3%) и моторни триони (+40%), но и в продажбите на косачки и роботи, които затвориха първите шест месеца на годината с печалби от 28,4%и 41,6%съответно. След значителния ръст, регистриран през 2020 г. (+45%), сегментът на духалките затвори първата половина на 2021 г. със свиване (-22%), като беше единственият с отрицателна тенденция.

Положителната тенденция в сектора през първите шест месеца на 2021 г. - наблюдава асоциацията на производителите - също е повлияна значително от появата на нови начини на живот, тези, които все повече ценят страстта към градинарството и грижата за зелените площи, както при любител и професионално ниво. Според оценките на Comagarden, движещият ефект трябва да продължи през останалата част от годината, като допълнително стимулира пазара. Следователно в такава благоприятна обстановка EIMA Green ще бъде важна отправна точка за купувачи, градинари, техници за поддръжка и спортни съоръжения, както и за огромната аудитория от любители на зеленото, които ще имат възможност да се уверят в широката гама от машини и технологии, предлагани от производители от цял свят.

 

 

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Законодателен акт за цифровите услуги: регулиране на платформите за по-безопасна онлайн среда

Законодателен акт за цифровите услуги: регулиране на платформите за по-безопасна онлайн среда

Friday, 21 January 2022

  Членовете на ЕП дават зелена светлина за започване на преговори с държавите членки Мерки за...

Компании, Събития, Анализи

SIMA: 100 години земеделие, еволюция и революция, подкрепа, открития, производителност, споделяне, срещи и бизнес

SIMA: 100 години земеделие, еволюция и революция, подкрепа, открития, производителност, споделяне, срещи и бизнес

Friday, 21 January 2022

 Тази година изложението на решения и технологии за ефективно и устойчиво земеделие ви кани...

Реколта, Пазари, Цени

Хлебопроизводителите: сметките за ток се покачиха с 400%

Хлебопроизводителите: сметките за ток се покачиха с 400%

Friday, 21 January 2022

Сметките за ток се покачиха с 400 процента. Продължават да са направо шокиращи. И...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.