КОЛЕКТИВНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА БЪЛГАРИЯ СЕ СЪБИРА НА БЪЛГАРСКИЯ ДАВОС

Форумът “Powers Summit | ВЛАСТ, ЧУВАЙ!” по-известен като Българският Давос е само след 4 дни. Програмата на събитието в вече обявена на сайта www.webit.org/sofia. Форумът се провежда при стриктно спазване на всички анти Ковид предписания и за това посетителите са ограничени само до 500 човека, които вече са регистрирани.

 Сред имената на над 60 лектора са лидерите и екипите на парламентарно представените партии и властта, лидери на почти всички големи браншори организации и представители на индустрията, едни от най-успешните български предприемачи, водещи представители на гражданското общество и науката.

“Лекторите са само част от колективната интелигентност, която платформата събира. Другата голяма част са хората в залата. Над 500 от най-красивите умове, успешни предприемачи и представители на гражданския сектор на България.” сподели д-р Пламен Русев, изпълнителен председател на форндация Webit и съ-основател на Powers Summit.

“Интелектът на българите е световно признат. Лидерът на Google в квантовите компютри е българин, като минем през един от бащите на съвременния компютър и стигем до космическата храна – знаем, че зад всичко това стоят много български умове, но всеки един от тях е успявал по отделно и понякога въпреки държавата. Време е да променим това! Светът навлиза във втората ера на дигиталния век. Новата реалност изисква и налага бъдещето на държавата ни и на децата ни да не се определя само от политиците, а от целия капитал и интелекта на страната ни – хората!

Именно това е целта на платформата, която създадохме – да събере българската колективна интелигентност от цял свят, за да работи заедно за по-добро и желано бъдеще на страната ни, региона и света!” каза д-р Русев.

Съорганизатори на Powers Summit са Фондация Webit и Atlantic Club. Събитието е част от големия световен форум na Фондация Webit - Глобална Импакт Седмица на Webit (www.webit.org), която се провежда с хибридна локация в Маями, САЩ и събира над 100'000 участници от над 190 държави.

 

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Законодателен акт за цифровите услуги: регулиране на платформите за по-безопасна онлайн среда

Законодателен акт за цифровите услуги: регулиране на платформите за по-безопасна онлайн среда

Friday, 21 January 2022

  Членовете на ЕП дават зелена светлина за започване на преговори с държавите членки Мерки за...

Компании, Събития, Анализи

SIMA: 100 години земеделие, еволюция и революция, подкрепа, открития, производителност, споделяне, срещи и бизнес

SIMA: 100 години земеделие, еволюция и революция, подкрепа, открития, производителност, споделяне, срещи и бизнес

Friday, 21 January 2022

 Тази година изложението на решения и технологии за ефективно и устойчиво земеделие ви кани...

Реколта, Пазари, Цени

Хлебопроизводителите: сметките за ток се покачиха с 400%

Хлебопроизводителите: сметките за ток се покачиха с 400%

Friday, 21 January 2022

Сметките за ток се покачиха с 400 процента. Продължават да са направо шокиращи. И...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.