Панел “Образование” откри форума Powers Summit

Организаторите от Атлантическия клуб в България и Webit избраха именно образование за първа дискусионна тема, защото всички проблеми и решения могат да се открият именно в този сектор. Разговорът обедини Съюз на работодателите в системата на народната просвета на България, Образование без раници, Асоциация Родители, председател Българската минно-геоложка камера, Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии.

Един от основните фокуси по време на събитието беше как да се навакса дефицита в ученето, по време на ковид пандемията. Някои от решенията, представени от панелистите включват промяна в учебните планове и програми и появата на хибриди такива, достъп до дигитални ресурси за всички ученици.

Обсъждана тема беше дигитализацията на образованието, която да премине през системна устойчивост и умна цифровизация, като например дигитално портфолио и раница.

Тема, която беше залегната по време на сесията беше адаптирането на младите хора към изискванията на пазара на труда, което да се осъществява чрез програми, в които бизнесът влиза в училищата и учителят влиза в компанията.

В модул “Добри практики”, зам-кметът на Пловдив сподели своята визия за дигитализация и модернизиране на ученическия процес. Той отбеляза нуждата от техника, но и координация на обучението на базови умения за учители. България има огромен шанс и използвайки умно технологии, можем да осигурим компетенции на много млади хора,  които да бъдат успешни на пазара на труда.

На сцената, Красимир Вълчев отправи призив да се възстанови присъственото обучение и подчерта, че днес нямаме право да правим компромиси с образованието. Разходите в образованието са тези, които имат най-голяма възвръщаемост

Георги Няголов пожела да подчертае, че образованието дава възможност да функционираме добре като личности, културни общности и да договаряме заедно стандарти за истина и справедливост - да формулираме бъдещето, към което сме се отправили. . 

Академик Денков синтезира разговора - 2 умения са есенциата на съвременната образователна система - децата ще трябва да се учат сами, децата трябва да работят с други хира - резултатите са в колективен труд. Формата на предучилищното и училищното образование ще бъде коригиран и адаптиран за най-добри резултати. Предстои да бъде формиране система-облак за електронни учебни материали. 2022 ще бъде подготвен следващия етап от развитието на дигитална платформа.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Министерският съвет одобри целева вноска от страна на БЕХ във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“

Министерският съвет одобри целева вноска от страна на БЕХ във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“

Неделя, 14 Август 2022

Министерският съвет одобри целева вноска от страна на „Български енергиен холдинг“ ЕАД към Фонд...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Кръстосаните проверки за Кампания 2022 приключиха, застъпените площи са рекордно малко

Кръстосаните проверки за Кампания 2022 приключиха, застъпените площи са рекордно малко

Понеделник, 08 Август 2022

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) приключи месец по-рано кръстосаните проверки...

Компании, Събития, Анализи

Международна конференция „EXPLORE USA”

Международна конференция „EXPLORE USA”

Сряда, 10 Август 2022

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Посолството на САЩ в София...

Реколта, Пазари, Цени

Цените на хранителните стоки са се повишили

Цените на хранителните стоки са се повишили

Неделя, 14 Август 2022

Цените на хранителните стоки на едро в страната са се повишили тази седмица, отчитат...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

До 15 август пчеларите могат да подават заявление за плащане по Пчеларската програма за 2022 г.

До 15 август пчеларите могат да подават заявление за плащане по Пчеларската програма за 2022 г.

Сряда, 10 Август 2022

Пчеларите, изпълнили договорите си по Националната програма по пчеларство (НПП), могат да подават заявления...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.